Inspiratie

Liebster Award nominatie

Liebster Award

Ik kreeg afgelopen week via Facebook ineens een berichtje van Sanne van de blog Lasanne.net. Met de mededeling dat ze me had genomineerd voor de Liebster Award. Om heel eerlijk te zijn kende ik deze Award nog niet. De Liebster Award is een virtuele award voor beginnende bloggers om de blogger achter de blog iets beter te leren kennen. Het werkt als een soort kettingbrief. Bedankt voor de nominatie Sanne!

Erg leuk om te lezen dat mijn blog Sanne aanspreekt. Ze omschrijf mij als de “girl next door”, die alleen niet next door woont. Dat vind ik een groot compliment! Overigens ben ik toch ook wel een beetje de girl next door, mijn roots liggen namelijk in Groningen;)

Bij mijn nominatie hoort het beantwoorden van 10 vragen van Sanne, zodat zij mij, de blogger achter de blog, weer iets beter leert kennen. De vragen en mijn antwoorden vinden jullie hieronder.

Beschrijf jezelf in drie zinnen.

Ik ben 28, woon in Breda samen met mijn vriend en werk fulltime als online marketeer bij een online marketing bureau. Ik houd van koken, lekker eten en drinken. Ik probeer graag nieuwe dingen uit in de keuken, koken is voor mij echt ontspanning en ook een creatieve uitlaatklep. Naast koken ben ik verder ook gek op reizen, muziek, festivals, theater en lange bos/strandwandelingen.

Beschrijf je blog in drie zinnen.

Mijn blog is geheel geïnspireerd op de volgende quote “Everyone can be a great cook in a little kitchen”. Iedereen kan lekker koken, ongeacht het formaat van de keuken of de beschikbare materiaal. Op mijn blog vind je lekkere recepten uit mijn eigen Great Little Kitchen van 12m2. Naast recepten vind je er ook diy ideeen, inspiratie en reviews van leuke restaurants waar ik heb gegeten.

Hoe ben je op het idee gekomen om te gaan bloggen?

Mijn blog bestaat inmiddels al weer bijna 2 jaar. Ik had al langer het idee om een eigen foodblog te starten, ik deel graag tips met vrienden en collega’s. De echte knoop werd doorgehakt toen we besloten om bewuster te gaan eten en koken en begonnen met een wekelijks boodschappenpakket met streek- en biologische producten. Op de bijbehorende Facebookpagina deelde ik enthousiast mijn creaties met de producten uit het pakket en de stap naar een eigen foodblog was zo snel gemaakt.

Waar haal je je blog-inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie eigenlijk overal vandaan. Van andere blogs, Pinterest, uit kookboeken en van diverse kookprogramma’s op tv. Ik heb o.a. een abonnement op de Delicious, waar ik regelmatig lekkere recepten uit haal om te proberen. Maar ook van etentjes bij vrienden en collega’s of foodfestivals die ik bezoek. Ik geef er dan uiteraard wel graag mijn eigen draai aan.

Over welke onderwerpen lees je zelf het liefst op andere blogs?

Uiteraard lees ik vooral veel over lekker eten en bekijk ik vooral veel recepten op andere blogs. Maar ik lees ook graag reisblogs, zeker voor inspiratie voor een volgende reis of om tips te krijgen voor een al geplande reis.

Welk boek heeft je het meest geïnspireerd?

Oeh dat is een lastige vraag zeg. Ik denk wanneer ik terugkijk op het afgelopen jaar dat ik dan toch kies voor Wild van Cheryl Strayed. Geen kookboek dus. Maar wel een boek over wilskracht en doorzettingsvermogen en hoe je toch sterk uit een moeilijke periode kunt komen. Het reisavontuur zelf spreekt me natuurlijk ook erg aan.

In hoeverre ben je bezig met je website-statistieken?

Ik bekijk mijn statistieken regelmatig, minimaal 1x per week. Ik ben er dus niet dagelijks mee bezig. Dat doe ik al genoeg voor mijn klanten in mijn baan als online marketeer. Het bloggen doe ik vooral omdat ik het leuk vind om te schrijven en mijn passie voor lekker eten te delen. Dan zijn het aantal bezoekers niet zo belangrijk. Alhoewel ik het stiekem wel leuk vind dat ik elke maand een beetje verder groei.

Met welke camera maak je je foto’s en met welk programma bewerk je ze?

Ik maak al mijn foto’s op dit moment met mijn mobiele telefoon. Echt waar haha. Ik heb een Google Nexus en de camera is opzich prima voor close-up foto’s voor recepten. De foto bewerk ik daarna meestal met Photoshop of online via Picmonkey, waarmee ik collega’s kan maken of een extra kleureffect eraan mee geef.

Ik ben ondertussen aan het rondkijken voor een spiegelreflex camera, daarmee worden m’n foto’s toch iets professioneler.

Wat vind je het grootste nadeel aan bloggen?

In mijn geval is dat denk ik dat ik altijd eerst een foto wil maken van m’n eten. Of het nou thuis is of in een restaurant. Ik wil eerst een goede foto hebben. Dit soms tot irritatie van mijn tafelgenoten, die uit beleefdheid wachten tot ik klaar ben met als gevolg dat het eten soms dan al koud is haha. Verder kan ik zo eigenlijk geen nadelen bedenken.

Welke tips zou je willen geven aan anderen die overwegen om ook te gaan bloggen?

Ik zou eigenlijk alleen maar willen zeggen dat je het gewoon moet doen! Houd er wel rekening mee dat het meer tijd kost dan je denkt. Daar heb ik me in het begin ook wel in vergist. Er gaat stiekem best veel tijd zitten in elk artikel. Zeker inclusief het koken, foto’s maken en bewerken en tot slot nog het artikel zelf schrijven en editen tot het helemaal naar je wens is.

Mijn nominaties voor de Liebster Award

Op mijn beurt nomineer ik hierbij de volgende 5 bloggers voor de Liebster Award. Stuk voor stuk foodbloggers die mij inspireren en waar ik bovendien erg nieuwsgierig ben naar de persoon/personen achter de blog:

  • eefkooktzo.nl – Een vrolijke en inspirerende blog met lekkere recepten, die niet te ingewikkeld zijn om zelf te maken.
  • eenbordvol.be – Een Belgisch foodblog van Elien en Robbe. Erg leuke en lekkere recepten en daarnaast ook nog eens mooie foto’s waarop de borden zijn vastgelegd.
  • eenlepeltjelekkers.be – Wow! Een verrassende blog vol verrassende recepten en prachtige foto’s waar ik altijd spontaan trek van krijg. Ik haal regelmatig mijn inspiratie van deze blog.
  • foodieadventures.nl – Liselotte is volgens mij een ambitieuze foodwriter, die net als ik graag foodfestivals bezoekt en thuis ook lekker kookt. Ik zie in elk geval op Twitter regelmatig lekkere recepten voorbij komen!
  • metjuul.nl– Ik word blij van haar Instagram foto’s, vrolijke posts op Twitter en natuurlijk ook van haar recepten.
  • Ik stel graag de volgende 10 vragen aan jullie:
    1. Hoelang bestaat je blog al?
    2. Wat vind je het leukste aan bloggen?
    3. Hoe omschrijf je je passie voor koken?
    4. Waar mag iemand je ‘s nachts voor wakker maken?
    5. Op welk gerecht van je eigen blog ben je het meest trots?
    6. Met wie zou je graag eens samen willen koken?
    7. Wat is je favoriete land qua eten?
    8. Wat is het vreemdste wat je ooit gegeten hebt?
    9. Wat is je favoriete kookprogramma op tv?
    10. Wat zijn de ambities voor je blog dit jaar?

    You Might Also Like

    4 Comments

  • Reply
    Julia
    4 april 2016 at 12:10

    Heehee!
    Wat super leuk dat je me hebt genomineerd! Dat vind ik echt heel lief! Ik ga eens even goed voor je vragen zitten en dan hoor je snel van me! Heel leuk dat je zo blij wordt van mijn foto’s en recepten!

    • Reply
      Great Little Kitchen
      5 april 2016 at 21:15

      Bedankt voor je snelle antwoorden Julia! Heel leuk om te lezen!

  • Reply
    Eef
    4 april 2016 at 21:37

    Wat super leuk dat je mij hebt genomineerd voor de Liebster Award! Dank je wel 🙂 Ik ben alleen echt een drama als het aankomt op tags. Desalniettemin vind ik het wel echt super lief dat je mij hebt genomineerd voor de award!

    • Reply
      Great Little Kitchen
      5 april 2016 at 21:15

      Graag gedaan! Haha geen probleem, de nominatie is het belangrijkste 😉

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.