Inspiratie

Getest: Deliveroo Breda

Deliveroo website

Begin deze maand werd de bekende bezorgservice Deliveroo ook gelanceerd hier in Breda. Leuk nieuws! En nog leuker nieuws dat ik als blogger Deliveroo als een van de eersten ook mocht testen.

Al sinds Deliveroo in Amsterdam begon ben ik erg nieuwsgierig naar deze bezorgdienst. Deliveroo maakt het mogelijk om eten te bestellen bij lokale restaurants. Het concept is ontstaan uit onvrede over de kwaliteit van het thuisbezorgde eten. Waarom zou je niet ook eten van je favoriete restaurants kunnen laten bezorgen bij je thuis? Ja waarom eigenlijk ook niet!?

Ik bestel zelf eigenlijk nooit online eten. Dat komt vooral door het beperkte aanbod lekker en vooral gezond eten. Bovendien vind ik het ook erg fijn om zelf te koken. Als ik een keer geen zin heb om te koeken dan ga ik liever uit eten in de buurt.

Deliveroo Breda getest

Op het moment van bestellen zijn er 21 restaurants beschikbaar die in het centrum van Breda bezorgen. Diverse restaurants waar we al een keer lekker gegeten hebben, zoals Kabul, Vermut en Deksels Tapas. Of waar we nog graag een keertje willen gaan eten: o.a. bij Restaurant Loff en Binnen Breda.Vooral Italiaans en Tapas zijn goed vertegenwoordigd.

Deliveroo restaurants Breda

Om er zeker van te zijn dat het eten op tijd wordt bezorgd plaatsen we op tijd een order en bestellen al om 17.00u met als bezorgtijd 19.00u. We bestellen via de website. Het is allemaal vrij overzichtelijk en je bekijkt snel de menu’s inclusief prijzen.

We kiezen uiteindelijk voor tapas en bestellen een tapasschotel met 15 verschillende hapjes bij Tapasbar Centwich. Wat we wel missen bij de menu omschrijving is de vermelding van het aantal personen waar de tapasschotel voor geschikt is. We gaan er nu maar vanuit dat het voor 2 personen voldoende is.

Het afrekenen gaat snel, je betaalt direct online en binnen een minuut heb ik ook een bevestiging van mijn bestelling in mijn mailbox. Het restaurant heeft mijn bestelling geaccepteerd! Nu is het afwachten tot 19.00 uur.

Ik installeer ondertussen de Deliveroo app. Hierin kun je je bestelling eenvoudig volgen. Zo zie je dat je eten bereid wordt, ingepakt en tot slot ook overgedragen wordt aan de bezorger. De bezorger kun je vervolgens volgen op een kaartje. Je krijgt ook nog een push-bericht wanneer de bezorger bijna in de buurt is. Kortom je blijft zo optimaal op de hoogte van de status van je bestelling!

screenshot deliveroo app

On-time delivery

Precies om 19.00u is de Deliveroo bezorger gearriveerd en wordt onze tapasschotel per fietskoerier bij de voordeur afgegeven. De koerier was wel iets te ver doorgefietst, maar is alsnog op tijd bij onze deur. Ons huisnummer is ook een beetje verstopt.

Snel naar boven om alles uit te pakken en te kijken of het eten nog goed warm is. Dat zou toch wel moeten, het restaurant is slechts 5 minuten van ons vandaan. Het eten is nog redelijk warm, dat valt gelukkig niet tegen.

We zijn wel even bezorgd of het wel genoeg gaat zijn. De tapashapjes zijn verdeeld over veel kleine bakjes. Uiteindelijk valt het gelukkig mee en blijken de bakjes toch goed gevuld te zijn en is het voldoende eten voor 2 personen. Grote eters kunnen beter nog een extra hapje bijbestellen.

Deliveroo Breda bestelling

Deliveroo bestelling Tapbasbar Centwich

Goede kwaliteit eten = misschien vaker bestellen?!

We hebben allebei lekker gegeten met een wijntje erbij. Geen wijn of drinken in huis? Een fles wijn of andere dranken kun je bij de meeste restaurants ook mee bestellen.

Deliveroo wint het bij ons nog niet van uit eten gaan, dat blijft toch onze voorkeur wanneer we geen zin hebben om te koken. Zo zijn we nu ook wel erg nieuwsgierig geworden om ook een keertje bij Centwich te gaan eten. Maar mochten we echt lui zijn en geen zin hebben om de deur uit te gaan om te eten, dan zullen we zeker nog een keer hier online eten bestellen!

Deliveroo zelf ook uittesten?

Met de kortingscode:LITTLEKITCHEN krijg je 5 euro korting op je eerste bestelling bij Deliveroo.
Ik ben erg benieuwd wat je eigen ervaringen zijn. Mocht je favoriete restaurants hebben laat het hieronder vooral weten!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.