Gebak en taart/ Recepten

Blondies met pistachenootjes – Foodblogswap

Blondies met pistachenootjes en rice crispies

Inmiddels zijn we alweer aan het eind van februari beland. Dat betekent tijd voor een nieuw Foodblogswap recept. Ik maakte deze blondies met pistachenootjes en rice crispies.

Deze maand mocht ik koken van de blog Slowfoody.nl. Erg leuk, want ik volg Slowfoody al langere tijd op Instagram. Op Instagram zag ik ook het originele recept voorbij komen van deze witte chocolade blondies. Ik ben gek op brownies en houd stiekem af en toe ook wel van witte chocolade. Kortom aan de slag met mijn eigen blondies.

Ik wilde iets extra’s toevoegen aan de blondies. Hierbij dacht ik direct aan nootjes. Chocolade met nootjes is ook altijd lekker. Het liefst zo licht mogelijke nootjes qua kleur, maar ook lekker in combinatie met witte chocolade. Zo kwam ik uiteindelijk uit bij pistachenootjes.

Ik heb fijngehakte pistachenootjes door het blondiebeslag gemengd en de rest als topping erbij geserveerd. Als witte chocolade heb ik gekozen voor de witte chocolade met rice crispies van de AH. Nog meer lekkers in de vulling van deze blondies dus. Behalve deze twee extra toevoegingen heb ik niets gewijzigd aan het originele recept.

Blondies met witte chocolade en pistachenootjes

Zo maak je deze blondies met pistachenootjes

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Bekleed een bakvorm met bakpapier.
Snijd/breek de witte chocolade repen in kleine blokjes.
Hak ook de pistachenootjes fijn met een mes of in de keukenmachine.

Klop in een kom de eieren met een snufje zout.
Voeg de vanille en suiker toe en meng dit tot een romig mengsel.
Meng de bloem door het mengsel met een spatel.

Breng in een pan een bodem met water zachtjes aan de kook. Plaats hierin een hittebestendige kom.
Smelt de stukjes chocolade en boter hierin en blijf ondertussen goed roeren.
Laat de gesmolten chocolade iets afkoelen en meng dan door het bloemmengsel.

Giet het beslag in de bakvorm en verdeel het beslag egaal over de vorm.
Zet de bakvorm in de oven en bak de blondies gaar in ongeveer 35-40 minuten op 170 graden.
Laat ze nu eerst een beetje afkoelen in de bakvorm.
Haal dan de blondies inclusief bakpapier uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Snijd de blondies in stukken en bestrooi deze voor het serveren met een handjevol fijngehakte pistachenootjes.

Ingrediënten

    voor 10-16 blondies

  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram witte chocolade met rice crispies
  • 300 gram bloem
  • 350 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 100 gram pistachenootjes
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels vanille-extract

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Hilde
    28 februari 2017 at 21:16

    Leuk! Ik ga ze de volgende keer ook met pistachenootjes maken 🙂

    • Reply
      Great Little Kitchen
      2 maart 2017 at 20:34

      Dank je! Is erg lekker met pistachenootjes 🙂 Zonder ook denk ik!

  • Reply
    Citroen kwarktaart met lemon curd - Great Little Kitchen
    27 april 2019 at 12:27

    […] maakte al eerder een lekker zoet recept van Hilde voor de Foodblogswap: blondies met pistachenootjes. Ook dit keer koos ik weer voor een van haar bakrecepten: een kwarktaart met limoen & kokos. […]

  • Reply
    Blondies met rabarber | Foodblogswap - Great Little Kitchen
    28 mei 2021 at 20:08

    […] Ik mocht deze maand koken van de blog van Hilde: Slowfoody.nl. Een bekende blog voor mij, ik volg haar al jaren en mocht al eerder van haar blog koken. Het was alleen pas toen ik het recept ging verwerken dat ik erachter kwam dat ik in 2017 al eerder exact hetzelfde blondies recept uitkoos. Niet zo gek ook om uit te komen op een blondies recept, er staan wel 7 verschillende varianten op haar blog. Destijds maakte ik trouwens deze blondies met pistache. […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.