DIY

DIY: Kerstboomservetten

DIY kerstboomservetten

Een goed moment voor een lastminute kerst DIY. Deze kerstboomservetten zijn vrij simpel zelf te vouwen. Hiermee geef je je dinertafel net die laatste finishing touch deze kerst!

Bij een uitgebreid kerstdiner hoort ook een mooi aangeklede tafel in kerstsferen. Denk aan een sjiek tafelkleed, kaarsen, dennentakken en decoratie. Maar ook servetten mogen niet ontbreken aan tafel.

Ik was op zoek naar leuke vouwtips voor servetten voor het aankleden van onze tafel tijdens kerst.
Op Pinterest kwam ik deze handige tutorial tegen. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het servet moet vouwen tot een kerstboom. Na het kijken van deze video kun jij ook zelf aan de slag met het maken van deze kerstboomservetten.

In mijn voorbeeld heb ik gebruik gemaakt van papieren servetten. We hadden op dat moment geen andere servetten in huis. Papieren servetten zijn wel iets lastiger te vouwen dan linnen servetten. Mocht je een foutje maken dan kun je de servetten niet opnieuw gebruiken, je blijft de vouwlijntjes dan namelijk zien. Mijn tip is dus om deze kerstboomservetten te maken met linnen servetten!

Ik heb de kerstboom servetten op 2 verschillende manieren op het bord gelegd. In foto 1 zie je een staande kerstboom. In foto 2 heb ik de kerstboom op het bord gelegd. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar de staande kerstboom.

kerstboomservetten staand

kerstboomservetten liggend

Kies de kleur van de servetten op basis van de verdere aankleding van je kersttafel. De meest voor de hand liggende kleuren zijn wit, groen en rood. Maar wat mij betreft kan de kerstboom elke kleur hebben, zolang het maar matcht bij de rest van de decoratie op tafel en niet te vergeten je servies.

Nog meer inspiratie nodig? Hieronder vind je nog een aantal kerstboom servetten die ik tegenkwam op Pinterest. Hier zit ook de kerstboomservet van de video tutorial bij.

Kerstboomservet tutorial

kerstboom servet pinterest

kerstboomservet met sterren piek

Bron: Foto 1Foto 2Foto 3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.