DIY

DIY: Eierdopjes

diy eierdopjes

Het is bijna Pasen. Dat leek me het perfecte moment om deze diy voor eierdopjes met jullie te delen. Deze eierdopjes staan namelijk erg mooi op tafel tijdens het paasontbijt of een uitgebreide paasbrunch.

Op Pinterest ben ik al een tijdje fan van de sharpie mugs, koffie- of theemokken versierd met een porseleinstift. Van hele kunstwerken, tot geometrische patronen en grappige teksten. Hierdoor werd ik geïnspireerd om op deze manier een eierdopje te pimpen van saai en wit naar een uniek exemplaar.

Een eierdopje is alleen wel een stukje kleiner dan een koffiemok. Het kleine oppervlak maakt het iets lastiger om er op te tekenen. Zeker wanneer je helemaal rondom een patroon wil aanbrengen. Dat vergt iets meer geduld en zorgvuldigheid, zodat je niet per ongeluk alles weer wegveegt met je hand op de plek waar je net getekend hebt.

De eierdopjes kocht ik bij de IKEA a 2,49 voor 2 stuks. Naast de eierdopjes heb je alleen nog een zwarte porseleinstift nodig als materiaal. In plaats van alleen zwart kun je natuurlijk ook een andere kleur of meerdere kleuren gebruiken. Een rol keukenpapier is ook handig om in de buurt te hebben. Hiermee kun je eenvoudig een uitschieter of fout wegvegen.

diy eierdopje

Zo maak je zelf deze eierdopjes

Was de eierdopjes, zodat ze helemaal schoon zijn en droog daarna zorgvuldig voordat je gaat tekenen op het eierdopje. Het is belangrijk dat het oppervlak schoon en stofvrij is.

Ik heb eerst op papier de tekening van de kuikentjes een aantal keren uitgeprobeerd. Op deze manier kun je de juiste grootte en afstand tussen de kuikentjes goed inschatten.Daarna heb ik uit de losse pols de kuikentjes 1 voor 1 voorzichtig op het eierdopje getekend met de porseleinstift.

Je kunt ook doordrukpapier gebruiken om het patroon op het eierdopje te krijgen. Dan kun je daarna de lijnen overtrekken met de porseleinstift. Dan weet je zeker dat het patroon exact overeenkomt.

Mocht je een fout maken tijdens het tekenen met de porseleinstift dan kun je dit snel wegvegen met een stukje keukenpapier en eventueel een beetje alcohol. Bij mij was alleen keukenpapier voldoende.

Laat de tekening minimaal een half uur goed drogen. Bak de eierdopjes daarna af in de oven in ongeveer 90 minuten op 160 graden. Laat de eierdopjes langzaam afkoelen. Als de eierdopjes helemaal afgekoeld zijn kun je ze gaan gebruiken. Tijd om een eitje te koken!

Naast deze schattige kuikentjes maakte ik ook nog deze eierdopjes met patroon rondom de bovenrand.

diy eierdopjes met patroon

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.