DIY

DIY: Tomatenstokken van pollepels

DIY Pollepels als tomatenstokken

Pollepels blijken erg handig te zijn. Niet alleen voor in de keuken, maar ook voor in mijn mini moestuin. Daar heb ik mijn pollepels omgetoverd tot tomatenstokken. Ik zocht iets om mijn tomatenplanten mee te kunnen ondersteunen.

Na lang zoeken probeerde ik het eens met pollepels. Dit bleek eigenlijk heel goed te werken. Bovendien staat het ook nog eens leuk. Daarom deel ik deze oplossing hier graag met jullie als DIY.

Sinds de moestuintjes van de AH ben ik aan het moestuinieren geslagen. Je eigen groente kweken en er daarna iets lekkers mee koken is natuurlijk wat iedere foodie uiteindelijk wil. Ik was erg benieuwd naar mijn groene vingers. Tot nu toe ben ik redelijk tevreden.

Ik ben vooral erg trots op mijn cherrytomaten. Mijn tomatenplantjes staan voor het keukenraam. Hier staan ze de gehele middag lekker warm in het zonnetje. Ze groeien hierdoor als kool en blijven maar groter worden. Zo hard zelfs dat ze een beetje scheef begonnen te hangen. Met behulp van een pollepel en keukentouw staan ze voorlopig weer even stevig en kunnen ze lekker verder de hoogte in groeien.

Ik heb de pollepel goed in de aarde geduwd en met een keukentouw de pollepel aan de tomatenplant bevestigd. Je moet het touw niet te strak aan de stengel binden, want deze wordt nog breder. Ik heb inmiddels al een extra verlenging gemaakt van touw, de linker tomatenplant is namelijk al groter dan de pollepel.

pollepels tomaten

Het is helaas wel een tijdelijke oplossing. Als de tomatenplanten echt groot worden zal ik toch bamboestokken moeten gebruiken. Voor nu ben ik erg blij met mijn pollepels.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.