DIY

DIY: Prikbord met kurk

prikbord met kurk diy recepten

Tijd voor een nieuwe DIY. Van standaard prikbord tot een uniek prikbord met kurk.

Een prikbord in je keuken is erg handig. Voor bijvoorbeeld het bewaren van recepten of boodschappenlijstjes. Zo raak je ze niet kwijt en het staat ook nog eens leuk.

Ik gaf dit basic prikbord van de IKEA (slechts 4,99) een metamorfose door het prikbord te bekleden met wijnkurken.

prikbord wit IKEA

Al eerder was ik creatief met kurk en maakte ik kurken onderzetters. Ik heb inmiddels een hele verzameling wijnkurken. Dat is maar goed ook. Voor dit prikbord heb je toch wel minimaal 50 kurken nodig. Voor de kleureffecten het liefste ook verschillende soorten kurken en zowel kurken van witte als rode wijn. Dat zorgt voor een extra speels effect. Het viel me sowieso op hoe verschillend wijnkurken eigenlijk zijn, qua kleur, formaat en ook structuur.

Zo maak je dit prikbord met kurk

Snijd de wijnkurken doormidden in plakjes van ongeveer 1,5 a 2 cm dik. Je hebt hiervoor een scherp mes nodig. Ik heb hier een keukenmes voor gebruikt, maar het kan ook met bijvoorbeeld een stanleymes. Om ervoor te zorgen dat alle kurken exact dezelfde dikte hebben teken je de gewenste lengte op de kurk af met een pen of potlood. Ik houd wel van rustiek, dus ben in dit geval niet heel precies geweest.

prikbord met kurk DIY

De kurken lijm je op het prikbord met behulp van alleslijm of houtlijm. Het liefst doorzichtige lijm, dan zie je geen eventuele lijmresten. Laat alles minimaal een nacht goed drogen voordat je het prikbord in gebruik neemt, dan weet je zeker dat alle kurken goed vast blijven zitten.

Het resultaat is een uniek prikbord voor aan de muur. Niet alleen leuk voor in de keuken, maar ook voor in je kantoor of woonkamer.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.