Tours

Een kijkje in de keuken van.. Marlies (kooktvolliefde.nl)

Het is weer zondag en dus tijd voor een nieuwe Great Little Kitchen Tour. Vandaag nemen we een kijkje in de keuken van Marlies van kooktvolliefde.nl. Marlies is trots op haar keuken, ze staat hierin graag te kokkerellen.

Op kooktvolliefde.nl kun je Marlies volgen wanneer ze nieuwe kook- en baksels uitprobeert, op pad gaat om nieuwe dingen op het gebied van food te ontdekken en ze, toch wel met enige regelmaat, foodparties geeft als high tea, TexMexparty, barbecueavonden en borreluurtjes!

Great Little Kitchen Tour: Een kijkje in de keuken van..

Naam: Marlies
Woonplaats: Zwolle
Keuken (m2): 12 m2

Omschrijf je keuken

We wonen hier nu ongeveer een jaar, deze keuken zat er al in. Het is een open keuken, en ik vind het gezellig dat als ik in de keuken sta te kokkerellen, er toch contact is met de woonkamer. Ik ben ontzettend blij met alle kasten en lades! Al heb ik toch alweer ruimtegebrek.

De aparte oven en magnetron is iets wat ik super vind, net als de draaicarrousel voor de pannen in het hoekje en de vaatwasser! Ook heb ik een boekenkast in de keuken staan met alleen maar kookboeken, een ware bron van inspiratie!

Kijkje in de keuken van Marlies Knutselenindekeuken.nl

Great Little KItchen Tour - Knutselenindekeuken

Boekenkast Great Little Kitchen Tour

Deel je de keuken met iemand? Zoja, met wie?

Mijn vriend krijgt toestemming om zijn boterhammetjes te smeren en af en toe te koken als ik echt geen puf meer heb. Verder is het mijn domein! Zo heb ik ook helemaal mijn eigen keuken-indeling- logica.

Wat staat er op dit moment allemaal op je aanrecht?

De Dolce Gusto, waar ik de lekkerste koffietjes mee maak voor mezelf. Genietmomentjes! Een dienbaadje met olieflesjes en allerlei kruiden- en specerijenpotjes erop. Kookboekenstandaard, onmisbaar omdat ik anders mijn kookboeken onder de spetters en vieze vingers heb zitten. Ik kan nou eenmaal niet zo netjes koken. Een hele mooie tekening van mij in de keuken, van de hand van mijn broer.

Weegschaal van Brabantia, souvenir uit Zweden, van één van de reizen van diezelfde broer. Een nog uit te proberen stoommand, dat gaat dit weekend gebeuren! De mooie theepot heb ik van mijn lief cadeau gekregen. Een nog niet zolang geleden aangeschafte grill en de fruitschaal vol vitamientjes!

Kijkje in de keuken van Knutselindenkeuken  aanrecht

Great Little Kitchen Tour aanrecht Knutselenindekeuken

Wat is je favoriete item in de keuken?

Naast mijn koffieapparaat is dat voor nu toch wel mijn nieuwste aanwinst, de grill. Handig voor onze tostifeestjes met de buren op zondag, maar ook om groente op te grillen en vlees op te braden. Ik kan hem helemaal openklappen. Ja, echt blij mee!

Hoe vaak sta je gemiddeld per week in de keuken om te koken?

Poe, nou…veel! In ieder geval 12 uur per week. Bijna elke dag maak ik iets lekkers voor het avond eten en je kan me wakker maken voor zoet, dus ik bak graag koekjes, taartjes en andere zoetigheid.

Wat is het laatste gerecht dat je hebt bereid?

Dat waren de chocolade cupcakes met botercrème en aardbeien. Gemaakt als goedmakertje voor mijn liefste vriendin!

chocolade cupcakes

Wat mag er niet ontbreken in jouw voorraadkast?

Kruiden, olie en azijn. In allerlei soorten, denk aan peterselie, balsamicoazijn, knoflookolie! Dit kan alle gerechten zo’n verrassende twist geven! Heerlijk!

Je grootste keukenblunder (of andere leuke keuken anecdote)

Ahum ahum… Ik vergeet vaak dat als de oven aanstaat, hij ook daadwerkelijk heet is. Dus regelmatig brand ik mijn vingers als ik het rooster eruit wil pakken of eten uit de oven haal! Ook magnetron, plastic en ik zijn geen goede combinatie. Ik heb eens honing, dat gekristalliseerd was, met plastic flesje en al verwarmt in de magnetron! Ja, dat gaat niet goed natuurlijk!

Vorige week flikte ik hetzelfde, maar dan met tapas gehaktballetjes in een plastic bakje. Even een paar tellen in de magnetron om warm te maken. Bleek ook een slecht plan. Ja ik weet het, iets met een ezel en een steen.

Wat staat er bovenaan jouw wensenlijst voor in de keuken?

Nou…Zoals bij elke keukenprinses zou een Kitchen Aid keukenmachine in een mooi kleurtje niet misstaan op mijn aanrecht! Maar realistisch gezien ben ik ook heel gelukkig als ik een ‘gewone’ keukenmachine tot mijn keukenarsenaal mag rekenen!

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Daar denk ik vaak over na en droom er zelfs van! (ja, heel erg!)Eerst moeten we even een paar meter uitbouwen, maar dan zou ik graag een groot kookeiland in het midden van de keuken willen! De achterwand van onder tot boven en van links naar rechts grote, hoge strakke kasten waar ik echt ál mijn spullen in op kan bergen. Een Cooker, een heel groot fornuis en grote oven en een speciale stoomoven. Zucht… Ik droom nog even door.

Ben je trots op je keuken en wil je ook graag met jouw keuken verschijnen in de Great Little Kitchen Tour? Stuur dan een mailtje naar info@greatlittlekitchen.nl en meld je aan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.