Tours

Een kijkje in de keuken van.. Yivat (yivatmozes.nl)

Huis van Yivat

Deze Great Little Kitchen Tour nemen we een kijkje in de keuken van Yivat. Yivat heeft een prachtige blauwe keuken. Ze woont bovendien ook in een bijzonder huis, een oude burgemeester woning in Lopig. Vandaar dit keer niet alleen maar foto’s van de keuken maar ook een extra foto van het huis.

Dankzij een tip van Berndien van Berndienbereidt.nl, waarbij we al eerder een kijkje namen in haar keuken, kwam ik in contact met Yivat. Op haar blog www.yivatmozes.nl deelt ze haar passie voor clean eating,gezond koken met pure en eerlijke ingrediënten.

Great Little Kitchen Tour: Een kijkje in de keuken van..

Naam: Yivat Muskens-Mozes
Woonplaats: Lopik
Keuken (m2): 20 m2

Omschrijf je keuken

Onze keuken is gezellig blauw met een oude houten vloer en een authentieke buffetkast. Een leuke mengeling van modern en oud, al zeg ik het zelf. Er is een open haard in de keuken. We hebben hem alleen nooit aan gehad, omdat hij wel erg dichtbij de tafel zit.

Mijn man is fervent wijnverzamelaar dus voor hem (en ook een beetje voor mezelf) een klimaatkastje in onze keuken.

We zitten graag in de keuken, ‘s avonds als we uit ons werk komen, maar ook als we vrienden op bezoek hebben. Een beetje cliché, maar waar: de keuken is het kloppend hart van ons huis.

Kijkje in de keuken van Yivat Mozes

Kijkje in de keuken van Yivat

keuken van Yivat Great Little Kitchen Tour

Deel je de keuken met iemand? Zoja, met wie?

Ik deel de keuken met mijn man Niels en onze twee langharige katten: Bello en Louis die graag languit op tafel liggen (vooral als we bezoek hebben).

Wat staat er op dit moment allemaal op je aanrecht?

Mijn Kenwood Chef (titanium), verschillende kruiden van Jonnie Boer, zo lekker! Een draaiplataeu met allerlei smaakmakers van zout, tot vanillepoeder.

Een waterkoker en een Italiaanse koffiemachine van Pavoni staan altijd op ons aanrecht. Want ik ben erg gehecht aan m’n kopje espresso ’s morgens en we drinken beide graag kruidenthee.

kijkje in de keuken van Yivat

Wat is je favoriete item in de keuken?

Als ik moet kiezen dan toch zeker de Kenwood Chef. Dit apparaat heb ik een paar jaar geleden voor mijn verjaardag gehad en ik kan sindsdien niet meer zonder. Het is een soort transformer voor keukenprinsessen: je kunt er verschillende hulpstukken op zetten zoals een blender en een sapcentrifuge. Echt fantastisch!

Hoe vaak sta je gemiddeld per week in de keuken om te koken?

Vrijwel elke avond.

Wat is het laatste gerecht dat je hebt bereid?

Een vegetarische tajine met snijbonen, linzen en gegrilde halloumi.

Tajine met snijbonen en halloumi

Wat mag er niet ontbreken in jouw voorraadkast?

Oh een heleboel dingen, zoals: rauwe noten, verschillende kruiden, ui, knoflook, boekweitmeel, kikkererwten, linzen…en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Je grootste keukenblunder (of andere leuke keuken anecdote)

Een jaar of 5 geleden, toen we nog in Utrecht woonde vierde ik mijn verjaardag en had ik wilde ik verschillende taarten bakken. Ik had te weinig tijd ingecalculeerd om de taarten te maken en moest onder ´druk presteren´. Met als gevolg dat alles mislukte en Niels tot 3 keer toe naar de bakker is gegaan om een taart te kopen.

Wat staat er bovenaan jouw wensenlijst voor in de keuken?

Een 5-pits fornuis van Smeg.

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Een grote woonkeuken, apart van de woonkamer met een Smeg fornuis en een grote Smeg koelkast. Een natuurstenen aanrechtblad in een L-vorm en meer dan voldoende ruimte op het aanrecht. Een dubbele gootsteen met van die zwart-witte tegeltjes aan de binnenkant. De keuken mag best weer wat kleur hebben, zoals nu. Ik vind dit blauw erg mooi. Qua stijl neig ik erg naar Scandinavisch design.

Ben je trots op je keuken en wil je ook graag met jouw keuken verschijnen in de Great Little Kitchen Tour? Stuur dan een mailtje naar info@greatlittlekitchen.nl en meld je aan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.