Tours

Een kijkje in de keuken van.. Hilde (Slowfoody.nl)

Keuken Slowfoody Great Little Kitchen Tour

Deze zondag mogen we weer een kijkje nemen in de keuken van een andere foodblogger. Dit keer ontdekken we de keuken van Hilde van Slowfoody.nl.

Op Slowfoody.nl vind je voornamelijk comfortfood, eten waar je blij van wordt. Soms heel zondig, soms heel gezond, maar altijd lekker en zonder pakjes en zakjes. Ik mocht vorige maand van haar blog koken voor de Foodblogswap en maakte toen deze heerlijke blondies naar een van haar recepten.

Een leuk weetje. De keuken van Hilde is in Sappemeer. De plaats waar ik ben opgegroeid en tot mijn 18e heb gewoond. De wereld is klein! Dit wist ik namelijk helemaal niet toen ik Hilde benaderde om mee te doen aan deze rubriek.

Great Little Kitchen Tour: Een kijkje in de keuken van slowfoody.nl

Naam: Hilde
Woonplaats:Sappemeer
Keuken: 12 m2

Omschrijf je keuken

Toen wij in 2015 hier kwamen wonen, zat er een massief houten keuken in. De basis daarvan hebben we laten staan, maar alle deurtjes hebben we wit geschilderd en er zit een nieuw werkblad en nieuwe apparatuur in.

Ik hou nogal van mintgroen, dus naast een SMEG-koelkast heb ik nu ook mijn langgewenste KitchenAid mixer in die kleur staan. Opbergruimte is wel iets waar we nog aan moeten werken, want mijn kasten puilen inmiddels uit van de bakvormen, ovenschalen en accessoires. Stukje bij beetje realiseren we mijn droomkeuken.

Slowfoody keuken Great Little Kitchen Tour

Keuken Slowfoody Great Little Kitchen Tour

Slowfoody.nl Kijkje in de keuken

Deel je de keuken met iemand? Zoja, met wie?

Ik woon samen met mijn vriend Werner en onze drie zoons, kater Elvis en poes Ella. Zij komen natuurlijk ook regelmatig in de keuken, maar het blijft stiekem wel een beetje โ€˜mijn domeinโ€™.

Wat staat er op dit moment allemaal op je aanrecht?

Een KitchenAid standmixer, de waterkoker en Senseo staan er standaard. Helaas staat er ook erg vaak afwas, maar dat komt omdat ik zo vaak iets bak ;).

Keuken Slowfoody KitchenAid

Wat is je favoriete item in de keuken?

Lastig kiezen! De KitchenAid mixer heb ik na heel lang twijfelen gekocht en ik heb er nog geen moment spijt van gehad. De SMEG koelkast wilde ik ook al jaren hebben. En de oven is onmisbaar voor mij!

Hoe vaak sta je gemiddeld per week in de keuken om te koken?

Zeker 15 uur! Uiteraard ook omdat ik veel kook en bak voor mijn blog.

Wat is het laatste gerecht dat je hebt bereid?

Ik maakte kip in zoetzure saus, zoals je bij de Chinees vaak krijgt.

Kip in zoetzure saus

Wat mag er niet ontbreken in jouw voorraadkast?

Kaneel, bloem, boter en eieren.

Slowfoody Voorraadkast

Je grootste keukenblunder (of andere leuke keuken anecdote)

Ik bak vaak muffins en dat gaat meestal goed. Een keertje wilden ze maar niet rijzen en bleven het echt van die compacte, niet luchtige muffins. Zie ik ineens de eieren nog op het aanrecht liggen. Mysterie opgelost ;).

Wat staat er bovenaan jouw wensenlijst voor in de keuken?

Een KitchenAid handmixer in dezelfde kleur als mijn standmixer. En een Le Creuset braadpan, die wil ik ook al heel lang!

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Het liefste zou ik mijn keuken 2x zo groot hebben, zodat we er een mooi kookeiland in kunnen zetten en een lange houten eettafel. Ik vind het namelijk altijd wel geel gezellig als er mensen om me heen zijn als ik uitgebreid sta te koken. En uiteraard met hele fijne apparatuur er in.

Ben je trots op je keuken en wil je ook graag met jouw keuken verschijnen in de Great Little Kitchen Tour? Stuur dan een mailtje naar info@greatlittlekitchen.nl en meld je aan.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Anne-Marie
    3 april 2017 at 06:02

    Leuk om te lezen. Wat een heerlijke verzameling bakvormen. Ruimtegebrek heeft denk ik iedere foodblogger. Ik heb precies dezelfde kleur kitchenaid, ook heel erg blij mee.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.