Tours

Een kijkje in de keuken van .. Annemieke (eethetbeter.nl)

Het blijft leuk om een kijkje te krijgen in iemands keuken. Daarom gaat de Great Little Kitchen Tour ook dit jaar door en ontdekken we bijzondere en gezellige keukens van andere foodbloggers en kookliefhebbers. Annemieke van de foodblog eethetbeter.nl trapt dit jaar af en geeft ons een kijkje in haar keuken.

Op haar foodblog schrijft Annemieke over beter eten: vrij gezond, met veel groente en weinig toegevoegde suikers. Ze wil Nederlandse gezinnen graag laten zien dat gezond niet altijd saai of ingewikkeld is. Alles draait om balans!

Great Little Kitchen Tour: Een kijkje in de keuken van..

Naam: Annemieke
Woonplaats: Ede
Keuken (m2): 14 m2

Omschrijf je keuken

Wij hebben een half open keuken aan de voorkant van het huis. De ruimte is rechthoekig en de kasten en apparatuur zijn over zowel een lange als een korte zijde geplaatst. De kolom met diepvries en oven staan als een los element tegen de andere korte wand in de ruimte.

De keuken zelf is crรจme kleurig met een bruin aanrechtblad. Er zitten twee ramen in en op de vensterbank staan kruidenplanten. De accessoires zijn rood, iets dat je op mijn blog regelmatig terug ziet keren. Op het moment dat wij de woning kochten zat de keuken er al in. Het is een vrij neutraal geheel, waar ik zelf niet voor gekozen zou hebben.

Kijkje in de keuken van eethetbeter

vensterbank keuken eethetbeter

Deel je de keuken met iemand? Zoja, met wie?

Ik woon samen met mijn vriend en we hebben drie kinderen, jongens die geboren zijn in 2008, 2010 en 2015. Natuurlijk komen zij ook vaak in de keuken! Mijn vriend vindt het leuk om te experimenteren met nieuwe recepten en kookt ongeveer even vaak als ik. Onze (oudste) boys helpen ook graag een handje mee.

Wat staat er op dit moment allemaal op je aanrecht?

Eigenlijk veel te veel, haha! Doorgaans slingeren er talloze flesjes en een borstkolf (mijn jongste krijgt borstvoeding), schoolbekers, lunchtrommels en kleine dingetjes die nog opgeruimd moeten worden. Er staan een paar dozen eieren en fruit dat niet meer op de fruitschaal past, net als knoflook, komkommers en tomaten. Op ons aanrecht staat ook altijd apparatuur: de koffieautomaat, de keukenmachine, de slowjuicer en de waterkoker. Tot slot vind je er een snijplank, een bak met pollepels en afwasmiddel.

Kijkje in de keuken van eethetbeter - aanrecht

Wat is je favoriete item in de keuken?

Er is bijna geen enkel item dat ik langer dan een week zou willen missen en zonder koelkast kan ik geen dag! Mijn keukenmachine en oven zijn toch wel favoriet, omdat ik gek ben op bakken.

Hoe vaak sta je gemiddeld per week in de keuken om te koken?

Wat een lastige vraag, daar heb ik nooit zo over nagedacht. Ik schat in een uur of tien. Als ik een minder druk leven (gezin, banen, studie) zou hebben, zou dat vast veel meer zijn. Ik ben echt in mijn element als ik nieuwe recepten bedenk!

Wat is het laatste gerecht dat je hebt bereid?

Er liggen momenteel aardappelen en spruitjes in de oven en ik ga zo een nieuwe variant wafels met groente proberen. Deze keer met tomaat. Of het gelukt is, zie je binnenkort op mijn blog!

spinaziewafel

Wat mag er niet ontbreken in jouw voorraadkast?

Haver en allerlei meelsoorten en noten. Ik bak er echt van alles mee! Noten eet ik ook vaak als tussendoortje

Voorraadkast eethetbeter

Je grootste keukenblunder (of andere leuke keuken anecdote)

Ongeveer 100 jaar geleden deed ik hogere hotelschool ๐Ÿ˜‰ Samen met een vriendin maakte ik een chocoladetaart, voor een gezellig eetfestijn met de meiden. Deze taart lukte niet helemaal (of moet ik zeggen, helemaal niet?) omdat we Nesquick in plaats van cacao gebruikten! Gevalletje slecht lezen zullen we maar zeggen!

Wat staat er bovenaan jouw wensenlijst voor in de keuken?

Ik zou heel graag een woonkeuken hebben met een grote tafel erin. Dan heb ik de kinderen of mijn gasten lekker om me heen terwijl ik aan het koken ben. Ik vind dat altijd zoโ€™n gezellig moment!

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Veel groter dan wat ik nu heb, met lekker veel aanrechtruimte en ingebouwde apparatuur. In een nieuwe keuken zou ik een stoomoven laten plaatsen en een extra grote koelkast en diepvries. Kasten tot aan het plafond, ruimte voor mijn kruidenplanten en natuurlijk een enorme eettafel met makkelijke stoelen.

Ben je trots op je keuken en wil je ook graag met jouw keuken verschijnen in de Great Little Kitchen Tour? Stuur dan een mailtje naar info@greatlittlekitchen.nl en meld je aan.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Daisy
  28 februari 2016 at 13:19

  Leuk om te lezen!

 • Reply
  Recept voor Paleo stamppot met rucola en zongedroogde tomaten - Eet het beter
  10 augustus 2016 at 22:37

  […] zo gehoopt een keuken te winnen bij Bruynzeel Keukencasting, maar helaas Je kunt mijn keuken hier […]

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.