Tours

Een kijkje in de keuken van.. Annemieke (eenbeetjechef)

Na vele leuke reacties op het Kijkje in mijn keuken gaat de Great Little Kitchen Tour nu echt van start en nemen we een kijkje in de keuken van andere foodbloggers en kookliefhebbers. Vandaag is dat een gezellig kijkje in de keuken van Annemieke van eenbeetjechef.wordpress.com.

Great Little Kitchen Tour: Een kijkje in de keuken van..

Naam: Annemieke
Woonplaats: Ede
Keuken (m2):8 m2
Blog: eenbeetjechef.wordpress.com

Omschrijf je keuken

Ik woon nog bij mijn ouders en kook vooral wanneer ik bij mijn vriend ben, dus ik omschrijf zijn keuken. Het is klein maar fijn, maar niet zoals ik het zelf zou willen hebben. Zo heeft hij bijvoorbeeld geen oven en een heel klein vriesvak. Wel valt het licht er prachtig naar binnen door het grote raam, dat is een hele dikke plus voor mij!

Great Little Kitchen Tour - keuken een beetje chef

Great Little Kitchen Tour - een beetje chef

Deel je de keuken met iemand? Zoja, met wie?

Die keuken deel ik dus met mijn vriend, of nouja hij deelt hem met mij 😉 De keuken thuis deel ik met mijn ouders, broertje en zusje.

Wat staat er op dit moment allemaal op je aanrecht?

Omdat ik net de keukenfoto’s heb gemaakt, staat het er eigenlijk precies zo bij als op de foto’s te zien is haha. Wat koffie voor mijn vriend en olijfolie waar hij dol op is. Dat gaat zo mogelijk overal door- of overheen bij hem!
Great Liitle Kitchen Tour een beetje chef aanrecht

Wat is je favoriete item in de keuken?

Bij mijn ouders thuis is dat mijn pastamachine, maar hier is dat denk ik het fornuis. Mijn ouders hebben een luxe kookplaat en ik vind zo’n gasstelletje wel iets klassieks hebben eigenlijk.

Hoe vaak sta je gemiddeld per week in de keuken om te koken?

Dat verschilt heel erg. Bij mijn ouders meestal 1 a 2 keer per week, maar bij mijn vriend weer bijna elke dag dus laten we zeggen om de dag.

Wat is het laatste gerecht dat je hebt bereid?

chocoladedessert

Momenteel werk ik met medefoodbloggers een challenge uit die ik heb bedacht. Het laatste gerecht wat ik daarvoor maakte was een heerlijk chocoladedessert.

Wat mag er niet ontbreken in jouw voorraadkast?

Pasta! Daar kan ik echt niet te lang zonder.

Je grootste keukenblunder (of andere leuke keuken anecdote)

Samen met mijn zusje wilde ik eens brownies maken uit een kookboek, nu was het zo dat er tussen die ingrediënten wel boter stond, maar in de beschrijving vervolgens nergens dat je het ergens door moest doen. Na lang twijfelen gooiden we het toch maar bij het overige mengsel in de mixer en dat was niet zo’n slim plan. Even later kwam er een rare drap uit de oven wat in de verste verte niet op brownies leek.

Wat staat er bovenaan jouw wensenlijst voor in de keuken?

Ik mis bij m’n vriend soms toch wel een oven.

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Het mooie licht wat de keuken van mijn vriend heeft, maar verder een beetje groter, een mooi kookeiland en veel wit. Laat die geldboom maar komen!

Ben je trots op je keuken en wil je ook graag met jouw keuken verschijnen in de Great Little Kitchen Tour? Stuur dan een mailtje naar info@greatlittlekitchen.nl en meld je aan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.