Tours

Een kijkje in de keuken van.. Joyce & Tom (koksinfrankrijk.nl)

keuken van Joyce en Tom Koksinfrankrijk.nl

Op deze stormachtige zondag gaat Great Little Kitchen Tour opnieuw over de grens. We nemen een kijkje in de keuken bij Joyce en Tom in Frankrijk. Vanuit Frankrijk bloggen zij op www.koksinfrankrijk.nl. Joyce en Tom zijn beide kok van beroep en delen op hun blog zeer diverse recepten. Veel ingrediënten die ze gebruiken voor hun recepten komen uit hun eigen tuin of uit de omgeving.

Great Little Kitchen Tour: Een kijkje in de keuken van Koksinfrankrijk.nl

Naam: Joyce & Tom
Woonplaats: Sauret-Besserve, Frankrijk
Keuken: 30 m2

Omschrijf je keuken

Wij hebben onze keuken pas verbouwd en daardoor is die 2x zo groot geworden. We zijn in 2016 begonnen met het organiseren van kookvakanties. De keuken was al wel mooi, maar niet groot genoeg om met meer dan 2 personen in te koken.

Afgelopen winter zijn we aan het verbouwen geslagen. De keuken is nu in de lengte verdubbeld, zo’n 8,5 meter lang. Er is heel veel werkruimte, een groot fornuis met 2 ovens en een houtkachel met ingebouwde oven.

Kijkje in de keuken van koksinfrankrijk.nl

Keuken van Koksinfrankrijk.nl

Deel je de keuken met iemand? Zo ja, met wie?

Wij delen onze keuken met onze gasten die een kookvakantie bij ons boeken en af en toe lopen onze kat en hond in de keuken rond.

Wat staat er op dit moment allemaal op je aanrecht?

Na het koken staat er wat afwas op het aanrecht. En er staat altijd een bakje met pollepels en spatels en vaak verse kruiden uit de tuin. Verder is het aanrecht leeg, totdat er gekookt wordt natuurlijk.

Aanrecht van Joyce en Tom Koksinfrankrijk.nl

Wat is je favoriete item in de keuken?

We hebben sinds kort een Kitchen Aid Heavy Duty en die is op dit moment toch wel favoriet. Hij wordt voor van alles en nog wat ingezet. Deeg kneden voor brood, beslag voor cake, eiwit kloppen. We hebben er ook een vleesmolen bij, die gaan we binnenkort uittesten. Andere favorieten zijn de staafmixer en de mandoline.

Hoe vaak sta je gemiddeld per week in de keuken om te koken?

Wij koken elke dag, zelfs twee keer per dag. Hier in Frankrijk is het de gewoonte om ’s middags uitgebreid te eten. Wij zijn inmiddels zo ingeburgerd dat wij dat ook doen.

Meestal kookt één van ons voor ’s middags, en de ander voor ’s avonds. We eten weinig brood, het avondeten is vaak een simpel gerecht zoals soep of salade.

Wat is het laatste gerecht dat je hebt bereid?

Een van onze favoriete stoofgerechten is hachee en zodra het weer omslaat van nazomer naar herfst, dan komt het op tafel. Lekkere Hollandse kost. We garen het vlees op lage temperatuur in de oven. Vaak eten we er aardappelpuree en rode kool bij.

keuken Koksinfrankrijk.nl

Wat mag er niet ontbreken in jouw voorraadkast?

Er mag eigenlijk niets ontbreken in onze voorraadkast. Het is namelijk nogal een eind rijden naar een grote supermarkt. In de zomer halen we een keer per week boodschappen en in de winter een keer per twee weken.

Groente, fruit en kruiden komen grotendeels uit eigen tuin. We hebben ook kippen in de tuin die ons van eieren voorzien. Onze basisvoorraad is enorm, gelukkig hebben we een grote kelder, waardoor we op ieder moment (bijna) alles kunnen maken waar we trek in hebben.

Je grootste keukenblunder (of andere leuke keuken anecdote)

Een tijd geleden stond er een suikerbrood in oven, na een half uur bleek de gril-stand van de oven aan te staan. Het brood was helemaal zwart aan de bovenkant.

Wat staat er bovenaan jouw wensenlijst voor in de keuken?

Voorlopig zijn we uitgeshopt voor de keuken.

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

De keuken die we nu hebben voldoet aan al onze wensen. Op de planning staat nog wel een buitenkeuken met pizzaoven.

Ben je trots op je keuken en wil je ook graag met jouw keuken verschijnen in de Great Little Kitchen Tour? Stuur dan een mailtje naar info@greatlittlekitchen.nl en meld je aan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.