Inspiratie

5x Havermout recepten

havermout recepten

Zijn jullie ook zo’n fan van havermout? Sinds ik havermout ontdekt heb als ontbijt mag het niet meer in mijn voorraadkast ontbreken. Dat ik gek ben op havermout is ook wel terug zien aan het aantal onlangs verschenen recepten met havermout. Vandaag daarom een overzichtje van mijn 5 favoriete havermout recepten op dit moment.

Nog een reden waarom ik momenteel erg blij ben met havermout is vanwege de verpakking. De havermout die ik koop is verpakt in karton. Er zit geen plastic omheen. Vandaar dat ik tijdens mijn plastic vrije keuken challenge nog vaker dan normaal voor havermout kies!

Havermout pannenkoeken

Mijn liefde voor havermoutpannenkoeken is groot. Ik denk dat ik dit havermout recept het vaakst maak. Vandaar ook dat er niet alleen een basis recept voor havermoutpannenkoeken op mijn blog te vinden is.

Nog niet zo heel lang geleden maakte ik deze pannenkoeken met een tropisch tintje: havermout pannenkoeken met kokosmelk en mango. Bereid met uiteraard havermout, kokosmelk in plaats van koelmelk en schijfjes mango verwarmd in boter en bruine suiker. Yum!

Havermout pannenkoeken met kokosmelk en mango

Havermout muffins met appel en kaneel

Havermout is daarnaast ook uitermate geschikt om mee te bakken. Bijvoorbeeld voor het maken van havermout muffins. Tot nu toe heb ik eigenlijk alleen deze variant met appel en kaneel uitgeprobeerd.

De structuur is wel heel anders dan je van gewone muffins gewend bent. De havermout muffins zijn een stuk zachter qua textuur. Daarmee doen ze mij vooral denken aan een warme kom met havermoutpap.

Havermout muffins met appel

Havermoutkoekjes met chocolade en kokos

Van muffins komen we al snel uit bij koekjes! Iedereen kent waarschijnlijk wel haverkoekjes. Dat is een zeer eenvoudige variant van deze havermoutkoekjes met stukjes pure chocolade en geraspte kokos. Deze koekjes komen dicht in de buurt van chocolate chip cookies. Lekker voor bij de thee.

Havermout koekjes met kokos en chocolade

Baked oats met peer en rozijnen

Bij havermout recepten denk ik vooral aan ontbijt. Voor de foodblogswap maakte ik vorige maand nog baked oats met stukjes peer en rozijnen. Baked oats lijkt een beetje op crumble, maar dan met een laagje havermout bovenop. Warme ontbijtjes zoals deze zijn bij mij altijd welkom!

Baked Oats met peer en rozijnen

Mini scones met blauwe bessen

Tot slot een recept met een vleugje havermout. De havermout speelt niet de hoofdrol in deze mini scones met blauwe bessen. Toch kun je het beetje havermout wat ik heb toegevoegd aan het deeg goed proeven. Waarschijnlijk komen deze mini scones op het menu voor de Paasbrunch dit jaar!

Toevallig trouwens dat ik ook dit havermout recept maakte voor de maandelijkse foodblogswap. Kennelijk ben ik niet de enige foodblogger die gek is op havermout.

Mini scones met blauwe bessen


Wat is jouw favoriete havermout recept? Voor mijn plastic vrije keuken challenge kan ik nog wel wat goede tips gebruiken. Dus deel jouw tips vooral hieronder!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Havermoutpannenkoeken - Great Little Kitchen
    3 maart 2018 at 11:36

    […] Op mijn blog staan na dit recept ook al meerdere havermout recepten: 5x havermout recepten. […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.