In het weekend bak ik graag pannenkoeken als ontbijt. Dit keer maakte ik er een tropisch feestje van met deze havermout pannenkoeken met kokosmelk en mango.
Al eerder deelde ik mijn recept voor havermout pannenkoeken. Deze keer maakte ik de havermout pannenkoeken niet met halfvolle koemelk, maar met plantaardige melk. Ik gebruikte van het merk Dream de Coconut & rice melk. Een plantaardige melk met een heerlijke kokossmaak, die goed past bij havermout en natuurlijk ook bij de mango.
Ik ontbijt regelmatig met havermout, erg lekker in combinatie met de kokos & rijst melk. Vandaar dat het me wel een goed idee leek om hier ook eens pannenkoekenbeslag mee te maken.
Als topping voor deze havermout pannenkoeken heb ik gekozen voor partjes mango. Mango is van zichzelf al heerlijk zoet van smaak. Door de mango nog even kort te verwarmen en te bakken in een beetje boter en suiker wordt de mango nog zoeter!
Maak het tropische feestje eventueel compleet met geraspte kokos of wat frisse yoghurt of een bolletje ijs. Daarmee wordt het stiekem wel meer een dessert. Ook zonder is het al een feestelijk ontbijtje.
Zo maak je deze havermout pannenkoeken met kokosmelk en mango
Meng in een kom de havermout met de kokosmelk en een ei tot een glad mengsel.
Laat het pannenkoeken mengsel ongeveer 20 minuten rusten.
Verhit daarna in een koekenpan een scheutje olie.
Giet een lepel pannenkoeken mengsel in de pan en bak aan beide kanten.
Bak zo één voor één de pannenkoeken tot het beslag op is.
Schil de mango met een dunschiller en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
Bak de plakjes mango in een pan met de boter en 1 eetlepel bruine suiker.
De mango is klaar wanneer de suiker is opgelost en de mango warm is.
Leg een havermout pannenkoek op een bord.
Verdeel de mango partjes over de pannenkoeken.
Ingrediënten
voor 4 pannenkoeken
75 gram havermout
150 ml kokosmelk (CoconutDream)
1 ei
1 mango
1 eetlepel bruine suiker
20 gram roomboter
1 eetlepel olijfolie
No Comments