Gebak en taart/ Recepten

Foodblogswap: Cranberry Peer Walnoten Cake

Cranberry Peer Walnoten Cake

Ook deze maand heb ik weer meegedaan aan de Foodblogswap. Ik mocht dit keer iets koken van de blog 4pure.nl van Andrea. Erg handig vind ik dat er bij haar recepten ook allergie informatie staat, handig voor mensen met een voedselallergie waaronder Andrea zelf. Bij het bekijken van de recepten kreeg ik al snel zin om iets te bakken. Uiteindelijk viel mijn keuze op deze cranberry walnoten cake.

Zo’n regenachtige dag als vandaag vraagt gewoon om een kop thee met een lekker plakje cake. Het liefst lekker goed gevuld, zoals deze cranberry peer walnoten cake.

Van de afgelopen Foodblogswap kwarkbollen met rozijnen had ik nog cranberries over. Zo komen twee edities foodblogswap dus een beetje samen in deze cranberry cake. Naast de cranberries en walnoten heb ik ook nog peer toegevoegd, dit zorgt voor een fris-zoete smaak. Bij mijn vriend en een vriend van hem vielen deze cake in elk geval erg goed in de smaak.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Wel de cranberries in heet water voor ongeveer 10 minuten.
Schil de peer en snijd de peer vervolgens in kleine blokjes.
Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout en kaneel.
Mix in een andere kom de olijfolie met suiker.
Voeg een ei toe en meng tot het ei is opgenomen.
Schenk vervolgens de melk er langzaam bij en mix goed door tot een glad mengsel.
Voeg nu de mix van bloem/bakpoeder bij het natte mengsel en mix langzaam door elkaar.
Hak de walnoten fijn met een mes of in de keukenmachine.
Spatel de cranberries, peer en walnoten door het cakebeslag.
Schenk het cakebeslag in een ingevette cakevorm.
Bak de cake gaar in ongeveer 60 minuten op 180 graden in de oven.
Laat de cake even rusten en verwijder daarna de cakevorm.

IngrediΓ«nten

Cranberry Peer Walnoten Cake

  • 250 gram bloem
  • 250 gram suiker
  • 100 gram cranberries
  • 1 peer
  • 75 gram walnoten
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • snufje zout
  • 80 ml olijfolie
  • 250 ml melk

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Andrea
    27 augustus 2015 at 21:25

    Wat een lekker recept, ik maak het regelmatig. En de peer klinkt heerlijk, ga ik zeker proberen!

    • Reply
      Great Little Kitchen
      1 september 2015 at 11:14

      Dank je Andrea! Het viel hier erg goed in de smaak, dus zal het zeker vaker maken!

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.