Ontbijt/ Recepten

Baked oats met peer en rozijnen – Foodblogswap

Baked Oats met peer en rozijnen

Voor de Foodblogswap van deze maand werd ik gelinkt aan een voor mij al bekende blog: Eethetbeter.nl van Annemieke. De maand maart staat bij haar in het teken van het thema ontbijt. Het leek me daarom wel toepasselijk om een ontbijt recept te maken: baked oats met peer en rozijnen.

Ik mocht al een keer eerder van Eethetbeter koken voor de Foodblogswap, namelijk in juni 2015. Toen maakte ik voor het eerst courgetti. Inmiddels een favoriet gerecht hier thuis. De courgetti met rivierkreeftjes die ik destijds maakte stond toevallig vorige week nog op het menu.

Mocht je nieuwsgierig zijn naar de keuken van Annemieke, dan vind je hier op mijn blog in de vertrouwde rubriek Great Little Kitchen Tour een kijkje in haar keuken.

Terug naar het recept! Annemieke deelt in maart dagelijks inspiratie voor ontbijt recepten op haar blog. De laatste tijd ben ik zelf veel aan het experimenteren met havermout en ontbijtjes. Van havermoutpap tot havermout muffins en havermout pannenkoeken.

Nog niet eerder maakte ik baked oats, het originele recept van baked oats met appel en abrikoos maakte me dan ook nieuwsgierig om dit eens uit te proberen.

Waarbij ik de appel en gedroogde abrikoos heb vervangen door conference peren en rozijnen. Verder is het recept vrijwel identiek gebleven. Een lekker warm ontbijt, ideaal voor in het weekend.
Nu ben ik vooral ook benieuwd naar andere fruitcombinaties. Baked oats met framboos bijvoorbeeld of blauwe bessen.

baked oats met peer en rozijnen

Zo maak je deze baked oats met peer en rozijnen

Warm de oven voor op 180 graden
Schil de peer en rasp de peer.
Meng de stukjes peer met de rozijnen.
Bedek de bodem van de ovenschaal met de peer en rozijnen.

Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur.
Meng de gesmolten boter, honing en kaneel door de havermout vlokken.
Verdeel het havermout mengsel over de laag met peer.
Bak de baked oats met peer nu ongeveer 20 minuten in de oven.

Tip: Serveer met yoghurt.

Ingrediënten

2 peren

150 gram havermout

20 gram boter of kokosolie

handvol rozijnen

2 theelepels kaneel

2 eetlepels honing

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.