Inspiratie

First 24 Hours: Singapore

Daar is dan mijn eerste blog vanuit Singapore. Mijn eerste 24 uur hier zitten er alweer op. Met veel yummy food! Ik weet nu al waarom ze Singapore het walhalla noemen voor foodies. Dat is zeker waar!

Ik was gisteren vrij moe toen ik na een lange vlucht aankwam. Na een snelle douche in het hostel kon ik niet langer wachten om op zoek te gaan naar iets lekkers om te eten. Mijn hostel zit midden in Chinatown, dus keuze genoeg. Ook voor een backpackersbudget.

Alhoewel mijn eerste maaltijd voor Aziatische begrippen nog vrij prijzig was( 12 SGD).Ik ben gelijk maar begonnen met de hier zo populaire Chinese Chicken Rice. Erg goed qua smaak, de kip was wel koud. Ik weet niet of dit zo hoort?

Chicken Rice Singapore

Na de maaltijd ben ik nog even rondgelopen door Chinatown. Erg gezellige buurt met alle marktkraampjes en etensstalletjes.

Chinatown by night

Na een matige nacht werd ik toch pas rond 10 uur wakker. Heerlijk uitgeslapen om verder de stad te ontdekken. Helaas wel te laat voor het ontbijt hier in het hostel. Dus ik heb er maar een brunch van gemaakt. Na eerst uit te komen op een verkeerde verdieping kwam ik dan toch terecht bij het food centre, opnieuw midden in Chinatown. Ik ging voor soep met dumpling en noodles: dumpling noodle soep.

Het eten was vooral de uitdaging, nu snap ik waarom ze hier allemaal slurpen. Ik moet nog iets beter met stokjes leren eten! De soep was wat flauw van smaak, maar ik had volgens mij ook zelf nog wat toevoegingen moeten doen.

Dumpling noodles soup

Soup dumplings noodles

Na een relaxte middag op het (aangelegde) strand op Sentosa Island ging ik vanavond op food ontdekkingstocht in het Maxwell Food Centre. Ik stond in de rij voor stand nr 71 voor Roasted Duck Rice. Een vrij lange rij, dat moet wel iets goeds betekenen toch? Ik had mijn zinnen al gezet op eend. Helaas was de eend op tegen de tijd dat ik aan de beurt was. Als alternatief kreeg ik Honey-Braised pork. Geen verkeerd alternatief. Tot zover mijn favoriet!Niet lang na ons ging de hawker stall dicht. Een goede dag denk ik voor de eigenaren, want het was pas 20u ‘savonds. Wie weet ga ik de komende dagen nog terug om toch de Duck te proberen!

Maxwell food centre duck rice

Honey pork with rice

Tot zover mijn eerste food belevenissen hier vanuit Singapore. I’m having a foodelicious time! PS: tips zijn van harte welkom!!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.