Inspiratie

#Weekendtip: Lekker naar de boer!

Lekker naar de boer

Ga dit weekend (20 en 21 juni) Lekker naar de Boer! 160 biologische boerderijen in heel Nederland openen hun deuren. Een goede gelegenheid om kennis te maken met de biologische landbouw. Alle deelnemende boeren laten graag zien wat er nou zo bijzonder is aan het biologisch boeren. Voor jong en oud worden er bovendien allerlei activiteiten georganiseerd. Ga mee met een rondleiding en kom vooral kijken en proeven. Er is vast ook een bio-boer in jouw buurt die meedoet.

Wil je ook nog eens sportief doen dan kun je kiezen uit verschillende fietsroutes van de stad naar het platteland. Zorg wel voor een fietstas of fietsmand, zodat je ook wat lekkers mee naar huis kunt nemen.

Laatst was ik zelf een weekend op de boerderij Koe in de kost in het Overijsselse Heeten. Op deze boerderij mag je de boer meehelpen met bijvoorbeeld het melken, konijnen knuffelen, voeren of tuinieren in de moestuin.

Hoe leuk is dat! Ik voelde me even weer helemaal kind en moet toegeven dat ik maar met moeite afscheid kon nemen van de boerderij. Een heerlijke plek voor een vakantie en wat fijn als je zoals boer Frans met zoveel passie kunt vertellen over je bedrijf. Daar wordt je zelf automatisch ook enthousiast van. Het was een leerzaam bezoekje, waarbij ik weer iets meer te weten ben gekomen over hoe nou bijvoorbeeld melk als eindproduct tot stand komt. Ook al drink ik zelf geen melk, toch is het interessant om meer te weten.

Ik kan het daarom iedereen aanraden om dit weekend Lekker naar de Boer te gaan. Mocht je nou dit weekend geen tijd hebben dan zijn er nog genoeg andere mogelijkheden, zoals plukdagen, workshops en open dagen van specifieke boerderijen.

Zelf was ik vooral benieuwd of ik ook een kijken zou kunnen nemen bij 1 van de leveranciers van mijn boodschappen. 1 keer in de 2 weken hebben wij een boodschappenpakket met biologische en pure producten van lokale boeren hier uit de buurt. Hoe leuk zou het zijn om hier eens een kijkje te kunnen nemen? Vol hoop bladerde ik door het overzicht van deelnemende boeren. Helaas doet geen van de Boerschappen boeren mee aan de open dag. Erg jammer, misschien volgend jaar?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.