Inspiratie

Color it up: Kleuraccenten in de keuken

Kleuraccenten in de keuken

Durf jij het aan? Breng je keuken tot leven met een beetje kleur. Felle kleuren in de keuken zijn รฉรฉn van de nieuwe trends in keukenland. Te gewaagd? Door het aanbrengen van een kleuraccent krijgt je keuken al gelijk een heel andere sfeer. Kies een kleur, koop een pot verf en een kwast en experimenteer. Ter inspiratie hier 5 voorbeelden van kleurrijke keukens met een sprekend kleuraccent.

Kleurrijke keukenkastjes

Kleurrijke Keukenkastjes

Bron: www.carlaaston.com

Geef je keukenkastjes een facelift door ze in een felle kleur te schilderen. Door de rest van de keuken vrij neutraal te houden springt het groen er hier uit, zonder te overheersen.

Kleur in je keukenkastjes

kleur in je keukenkastjes

Bron: www.abeautifulmess.com

Deze keukenkastjes zijn verrassend kleurrijk van binnen. In plaats van de buitenkant kun je ook een kleuraccent aanbrengen door de binnenkant van je keukenkastjes te schilderen of te behangen. Zodra de keukenkastjes opengaan zorgt de frisse blauwe kleur voor extra vrolijkheid in deze keuken.

Gekleurde wand als eye-catcher in de keuken

Keuken accentwand

Bron: www.thekitchn.com

Kies een muur en breng hierop een accentkleur aan, zo wordt deze muur de eye-catcher in de keuken. ร‰รฉn gekleurde muur maakt een wereld van verschil qua sfeer. Zonder de oranje muur is deze keuken vrij saai en kleurloos. Een goedkope oplossing met een groot effect!

Gekleurde achterwand

Gekleurde achterwand keuken

Bron: www.thekitchn.com

Een geschikte muur voor een sprekend kleuraccent in de keuken is de achterwand. De gele tegelwand geeft deze keuken een zonnige uitstraling. Er zijn diverse opties om de achterwand er uit te laten springen. Denk aan gekleurde tegels, een gekleurd spatscherm, een geverfde muur of een foto achterwand. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Kleur op onverwachte hoogte: gekleurd plafond

Gekleurd plafond in de keuken

Bron: www.blog.thepadges.com

Kleur vanuit een onverwachte hoek. Een gekleurd plafond is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij het aanbrengen van een kleuraccent. Dit roze plafond laat zien dat je het plafond zeker niet moet vergeten. De witte keukenkastjes breken hier de donkere vloer en het felle roze plafond. Het resultaat is een frisse heldere keuken.

Welk kleuraccent kies jij voor jouw keuken?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Sanne
    19 augustus 2014 at 12:03

    Wat leuk! Ik heb de eerste foto als inspiratie gebruikt toen ik mijn keuken uit ging zoeken. De frisse groene muur, witte kastjes en houten aanrechtblad: dat is mijn keuken ๐Ÿ™‚

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.