Inspiratie

Groene maandag – Een dagje zonder vlees

Hello Fresh Box groene maandag

“We moeten minder vlees eten, want dat is het beter voor zowel onze gezondheid als het milieu.” Deze boodschap kwam begin dit jaar naar voren uit een onderzoeksrapport van het RIVM. Voor veel Nederlanders wordt dit nog een flinke uitdaging. Wij zijn namelijk stiekem best verknocht aan ons stukje vlees. Dit blijkt uit onderzoek van Kantar TNS in opdracht van HelloFresh.

45% van de ondervraagden eet dagelijks vlees en bij nog eens een derde ligt er tussen de 5 en zes keer per week vlees op het bord. Het zijn met name mannen die vlees het belangrijkste ingrediënt vinden bij een traditioneel Aardappels-Groente-Vlees-gerecht. Laat een man kiezen tussen nooit meer vlees of nooit meer een biertje, dan drinkt 78% liever nooit meer een biertje, dan dat zij vlees eten zouden moeten opgeven.

Bewust minder vlees

Zelf eet ik al een tijdje bewust minder vlees. Mijn eetpatroon is eigenlijk geleidelijk veranderd. Voor een groot deel komt dit door mijn blog, waardoor ik sowieso meer met eten bezig ben en ook waar het eten op mijn bord vandaan komt. Ik eet liever af en toe een goed en verantwoord stuk vlees, dan elke dag vlees. Daarmee ben ik volgens mij een flexitariër.

Toevallig had ik het er laatst nog over aan tafel met mijn vriend. Ik vroeg hem of hij eigenlijk wel doorhad dat we nu toch wel 2x per week vegetarisch eten. Het was hem niet eens opgevallen!

Nu ik zelf net begonnen ben met mijn plastic vrije keuken challenge zal ik sowieso al snel geneigd zijn om meer vegetarisch te eten. Het is een stuk lastiger om vlees te krijgen dat niet verpakt is in plastic, dan groente.

Veggie inspiratie

Op mijn blog vind je vrij veel vegetarische recepten. De belangrijkste tip: Ga bij het samenstellen van je gerecht uit van de groente en zet de groente in de hoofdrol!

Maak bijvoorbeeld een goed gevulde groentesoep. Soep is een ideaal gerecht om veel groente in te verwerken. Ik ben zelf gek op romige soep, zoals bijvoorbeeld deze broccolisoep met crème fraîche.

broccolisoep met creme fraiche


De oven en bladerdeeg bieden ook uitkomst. Groente smaakt gelijk heel anders in een krokant jasje. Denk aan groentefriet of een quiche. Momenteel is deze quiche met tomaat en geitenkaas hier in huis favoriet. Lekker in combinatie met een frisse salade, zo krijg je nog meer groente binnen!

Quiche met tomaat en geitenkaas


Tot slot deel ik ter inspiratie ook graag het recept voor mijn vegetarische lievelingsgerecht tijdens mijn reis door Indonesië. Dat is namelijk zonder twijfel Gado Gado. Ik kan je 1 ding verzekeren, in dit gerecht mis je echt geen vlees!

Simpele Gado Gado

Doe mee met #groenemaandag!

Met de campagne #groenemaandag roept HelloFresh iedereen op om op maandag het stukje vlees te laten staan en te kiezen voor een groene maaltijd. Ik ga uiteraard deze uitdaging aan.

Doe jij ook mee? Deel jouw favoriete vegetarische recept op Instagram, Facebook of Twitter en gebruik hierbij #groenemaandag. Dan maak je ook nog eens kans op mooie prijzen! Wanneer je zoekt op deze hashtag vind je sowieso nog meer veggie inspiratie. De campagne van HelloFresh loopt nog t/m 14 april.

HelloFresh (Veggie) box met korting

Speciaal voor jullie! Met de kortingscode GROENEMAANDAG2017 ontvang je t/m 15 april 20% korting op een HelloFresh proefbox naar keuze.

De algemene voorwaarden zijn te vinden op www.hellofresh.nl/groenemaandag

HelloFresh recepten groene maandag


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.