Inspiratie

Inspiratie

Street food & Street art in Penang

Popiah

Al snel na aankomst in Penang wist ik dat iedereen gelijk had. Penang is inderdaad een food walhalla. De perfecte plek voor een foodie zoals ik. Hier kon ik me prima een aantal dagen vermaken. Uiteindelijk ben ik maarliefst 5 dagen in Penang geweest. Maar dat was eigenlijk nog te kort om alle gerechten te proberen die ik op mijn food list had staan. Lees verder >>

Inspiratie

Nyonya food in Melaka

Na mijn verblijf bij de turtles op Tioman Island ben ik verder doorgereisd naar de westkust, naar Melaka. Een stad rijk aan historie, o.a. Hollandse historie. Uiteraard ben ik op zoek gegaan naar de Dutch Heritage, maar mijn bezoek aan Melaka stond verder vooral in het teken van Nyonya food. Lees verder >>

Inspiratie

Workshop foodfotografie & foodstyling

collage foodfotografie workshop

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Ik had er stiekem namelijk al een aantal maanden naar uitgekeken. Met mijn nieuwe camera (Sony A6000) vertrok ik vol goede moed richting Utrecht. Ik volgde hier een workshop foodfotografie & foodstyling voor beginners van Marianne Snel (homecookingdept.com) en Marleen van Es (etenuitdevolkstuin.nl) op een prachtige locatie in Haarzuilens. Ondanks het mooie weer waren wij de gehele dag binnen aan het werk om na veel zweten en oefenen uiteindelijk tot de beste composities en foodfoto’s te komen. Lees verder >>

Inspiratie

Liebster Award nominatie

Liebster Award

Ik kreeg afgelopen week via Facebook ineens een berichtje van Sanne van de blog Lasanne.net. Met de mededeling dat ze me had genomineerd voor de Liebster Award. Om heel eerlijk te zijn kende ik deze Award nog niet. De Liebster Award is een virtuele award voor beginnende bloggers om de blogger achter de blog iets beter te leren kennen. Het werkt als een soort kettingbrief. Bedankt voor de nominatie Sanne! Lees verder >>

Inspiratie/ Recepten

10x gevulde portobello

10x gevulde portobello

De portobello is in feite het grote broertje van de kastanjechampignon. De hoed kan wel tot 12 cm groot zijn. Dankzij zijn afmetingen is de portobello uitermate geschikt om te vullen. Gevulde portobello is een perfect voorgerecht, maar kan ook als bijgerecht geserveerd worden tijdens een diner. Lees verder >>