Terug van weggeweest op mijn blog: keukeninspiratie! Ik vind het leuk om naast recepten ook zo af en toe nieuwe keukentrends met jullie te delen. Van kleurinspiratie tot slimme inrichtingstips voor kleine keukens en van meubels tot accessoires. Lees verder >>
Afgelopen week was het Internationale Sherryweek (7-13 november). Een initiatief van de Sherry wijnraad in Spanje allemaal ter ere van sherry. In het teken van de #sherryweek organiseerde ik op zondagmiddag een sherry event: Great Little Shapas. Een sherry proeverij met bijpassende hapjes. Lees verder >>
Kota Bharu is voor veel mensen een korte tussenstop tijdens hun reis. De meesten komen van of gaan naar de Perhentians. Ook voor mij was dit een korte stop op weg naar Perhentian Kecil, het kleine eiland van de Perhentians. Om toch een beetje een indruk te krijgen van de stad bleef ik hier 2 nachten, waardoor ik in elk geval een hele dag de tijd had om rond te lopen en de stad te verkennen. Lees verder >>
Na al veel gerechten te hebben uitgeprobeerd vond ik dat het wel tijd werd om zelf aan de slag te gaan in de keuken.
In Penang boekte ik een markttour en kookcursus bij Nazlina’s Spice Station. Hoog tijd om zelf ook Maleisisch te leren koken. Lees verder >>
Al snel na aankomst in Penang wist ik dat iedereen gelijk had. Penang is inderdaad een food walhalla. De perfecte plek voor een foodie zoals ik. Hier kon ik me prima een aantal dagen vermaken. Uiteindelijk ben ik maarliefst 5 dagen in Penang geweest. Maar dat was eigenlijk nog te kort om alle gerechten te proberen die ik op mijn food list had staan. Lees verder >>
Cameron Highlands is de plek waar de meeste Maleisiers naartoe gaan om te ontsnappen aan de hitte. Gelegen op ongeveer 1500m hoogte is het hier een stuk koeler dan in de rest van Maleisiรซ. Met een gemiddelde temperatuur van 20-25 graden een ideaal klimaat voor allerlei gewassen, zoals thee, groente en aardbeien! Lees verder >>
Na mijn verblijf bij de turtles op Tioman Island ben ik verder doorgereisd naar de westkust, naar Melaka. Een stad rijk aan historie, o.a. Hollandse historie. Uiteraard ben ik op zoek gegaan naar de Dutch Heritage, maar mijn bezoek aan Melaka stond verder vooral in het teken van Nyonya food. Lees verder >>
Een kleine update! Na 5 dagen heb ik eindelijk weer wifi. Hoog tijd dus voor een nieuwe update. Ik deel graag mijn 5 favoriete gerechten in Singapore! Lees verder >>
Daar is dan mijn eerste blog vanuit Singapore. Mijn eerste 24 uur hier zitten er alweer op. Met veel yummy food! Ik weet nu al waarom ze Singapore het walhalla noemen voor foodies. Dat is zeker waar! Lees verder >>
Dit heerlijke zomerse weer maakt dorstig! Het is de perfecte tijd om zelf je eigen ijsthee te maken. Of wat dacht je van je eigen limonade of water met fruit?
Nog leuker wordt het wanneer je gasten of kids dit eenvoudig kunnen tappen uit een van deze geweldige limonadetaps! Lees verder >>