Inspiratie

Black is hot: een zwarte keuken

zwarte keuken

Terug van weggeweest op mijn blog: keukeninspiratie! Ik vind het leuk om naast recepten ook zo af en toe nieuwe keukentrends met jullie te delen. Van kleurinspiratie tot slimme inrichtingstips voor kleine keukens en van meubels tot accessoires. Wat me is opgevallen bij het bladeren door woontijdschriften en het afstruinen van Pinterest is dat ik niet alleen witte keukens, maar ook steeds vaker zwarte keukens zie.

Zwart is een stoere en gewaagde kleur. Durf jij het aan om te kiezen voor een zwarte keuken?

Je hoeft overigens niet gelijk te gaan voor een volledig zwarte keuken. Er zijn nog veel meer mogelijkheden om de kleur zwart terug te laten komen, zonder van misschien wel je favoriete plek in huis ook de donkerste plek in huis te maken.

Luxe & Design

Zwart straalt luxe uit. Een zwarte keuken is dan ook een echte eyecatcher. Met de keuze voor hoogglans zwart, een zwarte tegelwand of een afwerking met koperen grepen en kranen wordt het luxe karakter van de keuken nog extra benadrukt.

zwarte keuken luxe uitstraling

zwarte keuken luxe en stijlvol

zwarte keuken stijlvol

Black & White

In een Scandinavisch interieur zie je veel zwart-wit. De zwart-wit combinatie zie je ook terug in de keuken. Hierbij zie je vooral een volledig zwart keukenblok met als contrast een witte muur. Dit kan een witgeschilderde muur zijn met of zonder open planken, maar ook een stenen muur of een muur met witte of marmeren tegels.

zwart wit keuken

zwart-wit combinatie in de keuken

zwart wit keuken scandinavisch

Persoonlijk is dit gebruik van zwart in de keuken bij mij favoriet. Of zou dat vooral komen door de zwart-wit geblokte vloer in onze keuken?

Zwart & Hout

Bij een zwarte keuken denk je misschien niet meteen aan sfeer. Ik zelf in elk geval niet. Maar in combinatie met natuurlijke materialen, zoals hout krijgt ook een donkere keuken een warme uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een houten keukenblad, houten planken of een houten keukentafel.

Zwarte keuken met houten blad

zwarte keuken met houten bar

zwarte keuken houten tafel

Heb jij een zwarte keuken?

Regelmatig neem ik in de rubriek Great Little Kitchen Tour een kijkje in de keukens van andere foodbloggers. Hier kom ik eigenlijk voornamelijk witte keukens tegen. Bij deze dus gelijk een oproepje: Heb jij een zwarte keuken waar je trots op bent? Laat het me hieronder weten in een reactie of stuur een mail naar info@greatlittlekitchen.nl.

Bron: Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4Foto 5Foto 6
Foto 7Foto 8Foto 9Foto 10

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Marlies
    2 december 2016 at 12:15

    Ik vind het heel mooi, maar ik denk wel dat het heel trendgevoel is. Daarnaast moet er wel veel natuurlijk licht binnen vallen om het niet een donkere boel te laten worden.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.