Inspiratie

Mijn 5 favoriete gerechten in Singapore

Een kleine update! Na 5 dagen heb ik eindelijk weer wifi. Hoog tijd dus voor een nieuwe update. Ik deel graag mijn 5 favoriete gerechten in Singapore!

In Singapore heb ik zoveel mogelijk verschillende gerechten uitgeprobeerd. Een aantal gerechten hebben jullie al hier of via Instagram voorbij zien komen. De 5 gerechten hieronder zijn zonder twijfel mijn favoriete gerechten en een must om te proberen wanneer je in Singapore bent!

Laksa

Op nr.1 staat zonder twijfel Laksa. Laksa is een curry noodle soep. Er zijn 2 soorten Laksa. In Singapore vind je vooral de curry Laksa. De curry laksa wordt bereid met kokosmelk. De assam Laksa is een zure kruidige soep en vooral populair in Maleisië. Deze variant ga ik zonder twijfel nog proberen in Penang!

Laksa is een vrij pittige soep, maar in mijn ogen niet te pittig. Er zijn diverse varianten laksa. Mijn curry laksa bestond uit de curry, garnalen, gekookt ei, koriander, limoensap en dunne mihoen als noodles.

Ik at Laksa bij het food court bij Lau Pa Sat. Maar je zult dit gerecht in de meeste hawker centers tegenkomen. Genoeg plekken in Singapore dus om te genieten van een heerlijke Laksa!

Haianese Chicken Rice

Chicken Rice Singapore

Een zeer populair Chinees gerecht in Singapore is Haianese Chicken Rice.

Zo goed en populair dat dit gerecht zelfs een Michelin ster heeft. Een hawker stall in het China food complex heeft een Michelin ster sinds dit jaar. Erg bijzonder voor een gerecht wat slechts 2 Singapore Dollar kost, dat is wel een heel goedkoop sterren gerecht. Helaas staan er enorm lange rijen en moet je wel bereid zijn om minimaal 4 uur te wachten. Dat vond ik iets te lang, dus ik heb ergens anders Chicken Rice gegeten.

Hokkien Mee

Hokkien Mee is gebakken mie met gebakken ei en zeevruchten, waaronder inktvis en garnalen. Ik heb dit gerecht gegeten na een bezoek aan Gardens by the bay in de foodcourt Satay by the bay. De Hokkien Mee daar had een aantal prijzen gewonnen. Dan moet het wel goede zijn. Ik vond het in elk geval erg lekker. De sfeer is hier erg bijzonder aangezien het foodcourt midden in het park ligt.

Char Kway Teow

Een ander populair gerecht in Singapore met een lastige naam. Ik weet nog steeds niet hoe je dit nu goed uitspreekt. Char Kway Teow is een gebakken noodles gerecht met dikke noodles. Deze noodles heten Kway Teow. Toen ik het at had ik geen idee welke ingrediënten er allemaal inzitten, dat is vrij lastig te herkennen. Inmiddels heb ik het even opgezocht en het bevat naast de dikke noodles, sojasaus, chili, garnalen, Chinese worst en taugé.

Ik at de Char Kway Teow vlakbij Marina Bay Sands op een soort night market. Altijd leuk om buiten te eten. Er waren meerdere stalletjes met volop keuze. Een ideale locatie om ‘s avonds te gaan eten, zodat je daarna de licht en watershow kunt gaan bekijken bij Marina Bay Sands. Dat is in elk geval wat ik heb gedaan!

Satay

Satay at Lau Pa Sat
Oké, dit is officieel een Indonesisch gerecht en niet typisch een gerecht uit Singapore. Er is in Singapore maar 1 plek waar je Satay kunt eten, dat is bij Lau Pa Sat. Hier ontstaat ‘s avonds een saté straat met verschillende stalletjes en tafels op straat. De saté is hier erg goed en de locatie maakt het helemaal compleet. Vandaar dat de Satay ook in de top 5 staat.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.