Inspiratie/ Zero Waste

4x inspirerende boeken voor een plastic vrije keuken

Plastic vrije keuken boeken

Ik blijf jullie nog even voeden op het gebied van een plastic vrije keuken. In de aanloop naar mijn challenge heb ik veel blogs bezocht en ook een aantal boeken gelezen. Graag tip ik daarom deze 4 boeken voor inspirerende verhalen, tips en adviezen over het verminderen van plastic en afval.

Zero Waste Home

Zero Waste Home Bea Johnson

Bea Johnson en haar familie vind ik enorm inspirerend. Bea leeft al sinds 2008 een zero waste lifestyle. Al hun afval van een heel jaar past in een weckpot. Dat gaat nog wel een flinke stap verder dan alleen je plastic afval verminderen. Enorm veel respect voor deze familie en erg knap dat hun dit al zoveel jaren lukt. Door veel te weigeren, heel minimalistisch te leven en al het mogelijke te recyclen.
In haar boek Zero Waste Home geeft ze een kijkje in haar afvalvrije huis en deelt ze veel praktische tips. Onlangs was Bea nog in Amsterdam om daar een lezing te geven. Erg jammer dat ik daar niet bij kon zijn!

Niets verspillen doe je zo

Niets verspillen doe je zo

Dit boek benadrukt het bewuster consumeren en daarmee besparen door kritisch te kijken naar je eigen koopgedrag en hoe je omgaat met middelen en producten uit het dagelijks leven. Het laat zien dat je vaak op een heel andere manier naar producten kunt kijken, waardoor ze ineens een tweede leven krijgen. Het verminderen van voedselverspilling is een belangrijk onderwerp. Er is een heel hoofdstuk gewijd aan koken. Niets verspillen doe je zo staat vol met praktische tips, handigheidjes, tips, weetjes en recepten.

Plastic-Free

Plastic Free Beth Terry

Een Engelstalig boek volledig gewijd aan de strijd tegen het plastic kwaad. Met veel achtergrondinformatie over alle problemen die er ontstaan (zijn) door het toenemende gebruik van plastic. Het boek is wel gericht op Amerika, dus niet alles is ook van toepassing op Nederland.
Plastic-Free is een must read wanneer je je plastic footprint wilt verminderen!

Dit is een goede gids

Dit is een goede gids - duurzame lifestyle

Dit is een goede gids is gewoon een goede gids voor iedereen die graag een duurzame lifestyle wil nastreven. Het is een vrij breed georiënteerde lifestyle gids. Het gaat niet alleen over eten, maar ook over wonen, kleding etc. Bij elk hoofdstuk zit een handige gids met duurzame producten en adressen waar je deze producten kunt kopen. Zo kun je gelijk duurzaam gaan shoppen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.