Recepten/ Vis

BBQ Makreel

Makreel van de bbq

Gisteravond lag er wel een heel bijzondere vis op onze bbq, namelijk verse makreel. Ik eet graag gerookte makreel, maar dit was de eerste keer dat ik een hele makreel bereidde. Het was heerlijk! Op de bbq krijgt de makreel bovendien toch nog een beetje een rooksmaak.

Bereidingswijze

Steek de kolen van de barbecue aan en laat de barbecue goed heet worden.
Pel de teentjes knoflook en hak de knoflook heel fijn.
Rasp de schil van de citroen en leg de citroenrasp in de ovenschaal.
Voeg de fijngehakte knoflook toe en meng de fijngehakte knoflook met de rasp van de schil van een citroen en een flinke scheut olijfolie. Deze knoflook-citroenolie is de marinade voor de makreel.
Snijd de makrelen voorzichtig tot op de graat in. Doe dit aan beide kanten. Zo trekt de marinade goed in de vis en wordt de makreel ook sneller gaar op de barbecue.
Wentel de makrelen in de ovenschaal door de knoflook-citroenolie.
Leg de makrelen op de hete barbecue. De olijfolie zorgt ervoor dat de vis niet aan de barbecue blijft plakken.
Rooster de vis in 8-10 minuten. Draai de makreel een aantal keer om, zodat deze goed gaar wordt.
Serveer de makreel met een frisse salade en wat brood.

IngrediΓ«nten

  • 2 makrelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • olijfolie

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    anneke
    3 augustus 2015 at 13:22

    HEERLIJK

    • Reply
      Great Little Kitchen
      4 augustus 2015 at 18:01

      Lekker he? Ik vind vooral de rooksmaak van de bbq erg lekker bij de makreel.

  • Reply
    Aart
    23 september 2017 at 14:29

    Met die olie erop stonden de makrelen bijna direct in de fik. Toen maar alu-folie op het rooster gelegd en daar de vis op. Toen ging het wel goed.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.