Lunch/ Recepten

Broodje gerookte zalm en ricotta

broodje gerookte zalm en ricotta\

Zoals aangekondigd zal ik vaker nieuwe lunch recepten delen. Op maandag heb ik sinds ik een dagje vrij ben alle tijd om een lekkere lunch te maken. We blijven voor nu nog even bij recepten voor belegde broodjes. Vandaag staat op ons lunchmenu een broodje met gerookte zalm en ricotta.

Ik ben gek op gerookte zalm. Mijn vriend ook trouwens. We hebben dan ook regelmatig gerookte zalmfilet in huis. Om mee te koken, maar ook voor op een toastje ‘s avonds of zoals nu op brood.

Wanneer ik ga lunchen met vriendinnen dan kies ik vaak voor een broodje zalmfilet. Dit wordt vaak geserveerd in combinatie met kruidenkaas of roomkaas. Waarom niet in combinatie met ricotta? Ik combineerde al eerder succesvol gerookte zalm en ricotta in de zalmrolletjes met courgette.

Ik had nog ricotta over en deze samenstelling leek me ook wel erg lekker op een broodje. Niet met gegrilde courgette, maar met avocado.

Als broodje heb ik gekozen voor een verse Italiaanse bol. Dat is een van mijn favoriete harde broodjes. Bijna alles smaakt goed op een Italiaanse bol. Zo ook gerookte zalmfilet op een dikke laag ricotta.

Het broodje heb ik verder nog belegd met plakjes rijpe avocado en wat veldsla. Een heerlijk luxe broodje voor tijdens de lunch.

broodje met gerookte zalm, avocado en ricotta

Zo maak je dit broodje gerookte zalm en ricotta

Snijd de Italiaanse bol doormidden.
Bestrijk de onderkant van de bol royaal met ricotta.
Maak een mooi bedje van blaadjes veldsla bovenop de ricotta.
Verdeel nu een aantal plakjes gerookte zalmfilet over de ricotta en sla.

Snijd de avocado doormidden en snijd in kleine stukjes.
Leg de avocado stukjes bovenop de zalmfilet.
Breng alles op smaak met een beetje peper en zout.
Sprenkel tot slot nog wat citroensap er overheen voor een frisse toon.

Ingrediënten

    Voor 2 belegde broodjes

  • 2 Italiaanse bollen
  • 100 gram gerookte zalmfilet
  • 1 rijpe avocado
  • 125 gram ricotta
  • 50 gram veldsla
  • citroensap
  • peper en zout

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.