Recepten

Chocolademousse in een glaasje met frambozen

Chocolademousse met frambozen

Tijd voor een heerlijk dessert: Luchtige chocolademousse in een glaasje met frambozen.
In een glaasje ziet alles er feestelijk uit. Dat geldt ook zeker voor deze pure chocolademousse.
Maak je geen zorgen over de calorieΓ«n, in deze chocolademousse zit geen slagroom maar Griekse yoghurt.

Voor de decoratie heb ik verse frambozen, kokosrasp, fijngehakte amandelen en een paar blaadjes verse munt gebruikt.
Dit maakt het een nog exclusiever chocolade dessert.
Maar geloof me ook zonder al deze decoratie is deze chocolademousse om van te smullen!

Het originele recept is van Laura van de blog lekkerplan.nl.
Een lekker en simpel plan is deze chocolademousse zonder twijfel.
Ik maakte dit recept voor de Foodblogswap van deze maand.
Aangezien ik bijna nooit toetjes maak besloot ik er frambozen en wat extra decoratie aan toe te voegen.

Ik ben dus niet echt een toetjes persoon.
Ik houd enorm van zoet gebak en chocolade, maar maak of eet na het avondeten eigenlijk nooit een toetje.
Alleen bij een uitgebreid diner met vrienden of de feestdagen komt er een toetje op tafel.
Nu ik weet hoe simpel en snel deze mousse klaar is ga ik dit chocolade dessert zeker vaker maken.

Mocht je op zoek zijn naar een lekker en snel toetje of een geschikt dessert als afsluiting van een uitgebreid diner.
Dit chocolade mousse recept is echt een topper!
Het is binnen 10 minuten klaar en je hebt er maar een paar ingredienten voor nodig.
Pure chocolade, halfvolle melk en Griekse yoghurt is alles wat je in huis moet hebben.

Chocolademousse met frambozen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Serves: 4
Prep Time: 10

Een pure chocolademousse met frambozen, verse munt, fijngehakte amandelen en kokosrasp. Het recept is voldoende voor 4 glaasjes.

Ingredients

  • 200 gram pure chocolade
  • 120 ml halfvolle melk
  • 250 gram Griekse yoghurt (10% vet)
  • 4 frambozen
  • verse munt blaadjes
  • kokosrasp
  • fijngehakte amandelen

Instructions

1

Hak de pure chocolade in kleine stukjes en doe dit in een hittebestendige kom.

2

Verwarm in een steelpannetje de halfvolle melk tot deze begint te bubbelen. De melk moet net koken.

3

Giet de hete melk dan bij de chocolade en wacht eventjes. Meng dan goed, net zo lang totdat alle chocolade gesmolten is.

4

Schep de Griekse yoghurt nu luchtig door de gesmolten chocolade.

5

Vul de glaasjes met de chocolademousse en zet minimaal een uur in de koelkast.

6

Maak vlak voor het serveren de decoratie voor de glaasjes. Snijd hiervoor 4 frambozen door midden en hak een paar amandelen fijn.

7

Leg de frambozen op de mousse en voeg wat blaadjes verse munt erbij. Strooi wat van de fijngehakte amandelen in het glaasje bovenop en maak het tot slot af met wat kokosrasp.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.