Recepten/ Vis

Couscous salade met makreel en lamsoren

couscous salade met makreel en lamsoren

Op zoek naar inspiratie voor vanavond kwam ik bij toeval dit recept tegen van Brenda Kookt: Couscous met makreel en tuinbonen. Ik ben alleen niet zo’n grote fan van tuinbonen, dus ik besloot deze te vervangen door lamsoren.

Voor iedereen die geen idee heeft wat lamsoren zijn. Lamsoor is een zeegroente en komt uit Zeeland. Het zijn lange groene bladeren met een ziltige smaak van de zee. Erg lekker in combinatie met vis. Zo maakte ik eerder al een spaghetti met lamsoren en garnalen.

Vandaag dus couscous in combinatie met gerookte makreelfilet. Makreel is echt een van mijn favoriete vissoorten. Ik ben gek op de rokerige smaak van makreel, ook al overheerst die smaak misschien wel al snel een beetje. De lamsoren en rode ui bieden in dit gerecht gelukkig ook voldoende smaak voor een goede balans.

Bereidingswijze
Was de lamsoren heel kort onder de kraan. Niet te lang, want de lamsoren zijn geen zoet water gewend en verliezen dan hun smaak.
Smoor de lamsoren ongeveer 4 minuten in een pan met een klontje boter of een scheutje olijfolie.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg een scheutje extra vergine olijfolie toe en meng dit door de couscous. Breng verder op smaak met een beetje peper en wat citroensap.
Zout is in dit geval niet nodig, de lamsoren zorgen voor de zoute smaak.
Snijd een rode ui fijn in halve ringetjes.
Snijd de gerookte makreelfilet in stukjes.
Meng de lamsoren, rode ui en makreel stukjes door de couscous.
Binnen 10 minuten staat deze heerlijke couscous salade op tafel!

Ingrediënten
couscous salade met makreel en lamsoren

    voor 2 personen

  • 150 gram couscous
  • 2 gerookte makreelfilets
  • 1 rode ui
  • 250 gram lamsoren
  • olijfolie
  • citroen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.