Recepten

Zoete aardappelchips met paprikapoeder

zoete aardappelchips met paprikapoeder

Een lekkere en gezonde snack! Tegenwoordig zijn er allerlei soorten groentechips verkrijgbaar. Ik wilde ook wel eens zelf groentechips maken en begon het experiment met zoete aardappelchips.

Dit recept voor zoete aardappelchips is ontstaan na het opruimen van mijn keukenkastjes. Een vroege voorjaarsschoonmaak tierde afgelopen week door mijn keuken. Allemaal in het kader van de #instockchallenge waaraan ik deze maand meedoe. Om ervoor te zorgen dat je minder eten weggooit is het belangrijk om eerst een goed overzicht te krijgen van je voorraad.

Ik begon met het leeghalen van de keukenkastjes en kwam tijdens het uitzoeken en sorteren een eenzame zoete aardappel tegen. Te weinig voor zoete aardappel frietjes of een puree voor 2 personen. Weggooien was geen optie. Uiteindelijk besloot ik om een poging te wagen tot het maken van zoete aardappelchips.

Vooral spannend was het feit of de chips wel lekker krokant zouden worden. Zoete aardappel friet wordt bij mij namelijk meestal niet echt knapperig en blijft vaak vrij zacht. De chips zijn echter een stuk dunner en worden hierdoor wel lekker knapperig. Hoe dunner de plakjes zoete aardappel hoe beter!

Zo maak je deze zoete aardappelchips

Was de zoete aardappel grondig en verwijder zo al het vuil en eventuele uitsteeksels.
Snijd de zoete aardappel in hele dunne plakjes met een mes of gebruik hiervoor een mandoline wanneer je deze hebt.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Besprenkel de zoete aardappel met een beetje olijfolie en bestrooi vervolgens met zout.
Hussel alles goed door elkaar om te zorgen dat alle plakjes voorzien zijn van een beetje olie.

Verdeel de zoete aardappel plakjes over een bakplaat. Zorg dat er wat ruimte zit tussen de plakjes.
Bak de zoete aardappel chips gaar in 25-30 minuten. Stop elke 8-10 minuten en draai de chips dan even om.
Zo zorg je ervoor dat de chips aan beide kanten goed garen.
Strooi voor de laatste 8 minuten de paprikapoeder over de zoete aardappel.
Houd vooral goed in de gaten of het niet ineens te hard gaat. Je wilt geen zwarte chips!

Laat de zoete aardappel chips goed afkoelen, je kunt ze het beste nog even in de oven laten.
Daarna mag je eindelijk de chips gaan proeven!

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel (of meer)
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • olijfolie

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.