Recepten

De 5 meest populaire recepten van 2014

5 meest populaire recepten van 2014

Wat gaat de tijd toch snel! Het is alweer 31 december, de laatste dag van 2014. Tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar. Het jaar waarin ik besloot om bewuster te gaan eten: minder vlees en meer vers en biologisch.

Sinds maart hebben we een wekelijks boodschappenpakket Boerschappen en inmiddels genieten mijn vriend en ik al meer dan een half jaar van heerlijke, pure ingrediënten van lokale boeren.
Ik kookte met voor mij nog onbekende groenten, zoals aardpeer, pastinaak en raapsteeltjes. Het resultaat is een nog grotere passie voor koken en de start van dit blog: Great Little Kitchen. Met inmiddels al meer dan 60 recepten! En er liggen nog vele recepten te wachten om gepubliceerd te worden in het nieuwe jaar.

Bij een terugblik hoort natuurlijk een overzicht van de meest populaire recepten. Volgens de statistieken zijn dit de absolute top 5 recepten op Great Little Kitchen in 2014.

5. Portobello met geitenkaas

Portobello met geitenkaas

Op nr. 5 een heerlijk vegetarisch voorgerecht wat ik vaak eet als ik uit eten ga, maar nu ook eens zelf maakte: portobello met geitenkaas. Overigens ook erg lekker als amuse.

4. Knolselderij frietjes

Knolselderij frietjes

Begin dit jaar had ik geen idee hoe een knolselderij eruit ziet. Nu weet ik dat je er heerlijke frietjes van kunt maken. Een gezonde variant voor gewone frietjes. Past prima bij een gezond begin van 2015 lijkt mij!

3. Bietenrisotto met geitenkaas

bietenrisotto

Jullie weten het allemaal inmiddels, ik ben dol op risotto. De bietenrisotto met geitenkaas is uiteindelijk de meest bekeken risotto van 2014. Zelf ben ik niet echt gek op rode bieten, maar in combinatie met risotto en geitenkaas kan ook ik rode bieten wel waarderen. Maar mijn eigen favoriete risotto is deze risotto met paddestoelen en spekjes.

2. Stoofpotje met la chouffe

Stoofpotje met la Chouffe

Een heerlijk Belgisch bier: La Chouffe. Daarmee maak je dit goddelijke stoofpotje. Het was mijn allereerste homemade stoofpotje. Een uitkomst voor op koude winterdagen, zoals nu.

1. Bloemkoolrijst met kipcurry

Bloemkoolrijst met kipcurry

Veruit het meest bekeken recept in 2014 is de bloemkoolrijst met kipcurry. Waarschijnlijk omdat bloemkoolrijst dit jaar echt een hype leek te zijn. Toch een leuke ontdekking dat je van een bloemkool ook heel eenvoudig rijst kunt maken. Bloemkool blijkt in elk geval een stuk veelzijdiger te zijn dan ik dacht!

Ik wens iedereen een hele fijne jaarwisseling en ik hoop dat 2015 een mooi en gezond jaar wordt vol nieuwe culinaire ontdekkingen!!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.