Deze maand deed ik voor het eerst mee aan de Foodblogswap. Een event waarbij foodbloggers een recept van elkaars blog koken. Ik mocht een recept koken van gewoonlekkergewoon.blogspot.nl.
Best lastig nog om een recept uit te kiezen, want het is de bedoeling dat je minimaal 1 ingrediënt wijzigt en je eigen draai geeft aan het recept. Uiteindelijk koos ik voor de eieren in hete saus. Ik had namelijk erg veel zin in nasi goreng en nog eieren in huis, dus dit leek me een goede combi!
Mijn recept bevat wel iets minder ingrediënten. Djahé en laos heb ik niet in mijn voorraadkast, dus dit heb ik weggelaten als experiment. De hete eieren heb ik gemaakt met de ingrediënten die ik wel in huis had. Het is hierdoor niet echt een saus geworden, maar pittig waren de eieren zeker! Ik zal zeker ook nog een keer het originele recept maken van Gerry, dit was helaas nu niet de opdracht.
Bereidingswijze
Kook de eieren in ongeveer 8 minuten in een pan met water.
Voor de hete eieren is het belangrijk dat de eieren hard gekookt zijn.
Giet de eieren af en laat ze schrikken met koud water.
Pel de eieren.
Snipper ondertussen een ui fijn.
Hak ook het teentje knoflook fijn.
Verhit een beetje olie in de pan en fruit de ui hier in aan.
Voeg de knoflook en 2 theelepels sambal toe, roer alles even goed door elkaar.
Voeg de gepelde eieren toe (heel of in plakjes) en bak ze nog ongeveer 4 minuten mee.
Deze hete eieren zijn erg lekker als bijgerecht bij bami of nasi goreng.
Ingrediënten
- voor 2 personen
- 4 eieren
- 1 ui
- 2 theelepels sambal oelek
- 1 teentje knoflook
4 Comments
Nasi goreng met pindasaus - Great Little Kitchen
25 september 2014 at 20:27[…] Tip: Een lekker bijgerecht voor deze nasi goreng met pindasaus is hete eieren. […]
Gerry/Gewoon Lekker Gewoon
29 september 2014 at 15:48Hoi Stephanie, als ik jou was rende ik snel naar de supermarkt/toko want je moet echt het oorspronkelijke recept proberen. Heerlijk, sowieso is djahé/gemberpoeder ook voor andere recepten vaak inzetbaar (pindasaus/kerriesaus)
Gr, Gerry
Great Little Chef
29 september 2014 at 16:17Hoi Gerry,
Ik ga het originele recept ook zeker nog een keertje uitproberen! Eerst nog een toko vinden bij mij in de buurt (centrum Breda) voor de ontbrekende ingrediënten.
Gerry/Gewoon Lekker Gewoon
1 oktober 2014 at 10:28Je kunt ook gewoon naar de supermarkt hoor, Conimex/improba heeft djahé (gemberpoeder), laos/galanga in strooipotjes, de kokosrasp staat vaak bij de bakspulletjes. Succes.