Recepten/ Vegetarisch

Nasi goreng met pindasaus

Nasi goreng met pindasaus

Soms dan heb je ergens gewoon heel veel zin in. Vanavond had ik echt zin in nasi goreng. Al eerder maakt ik een Hollandse nasi. Een van mijn favoriete gerechten, omdat het zo simpel te maken is. Vanavond maakte ik een geheel andere variant van mijn Hollandse nasi door de groenten te veranderen: paksoi, gele paprika en prei. Nog een twist, mijn nasi goreng is vegetarisch!

Bereidingswijze nasi goreng

Kook de rijst gaar in ongeveer 8 tot 10 minuten.
Het liefst kook je de rijst al een dag eerder, koude rijst is namelijk makkelijker te bakken. Hete rijst blijft bij het bakken nog plakkerig.
Was de prei. Snijd de prei daarna in de lengte doormidden en vervolgens in halve ringen.
Pel de rode ui en snipper de ui.
Snijd de gele paprika doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de paprika daarin in blokjes.
Snijd het groen van de paksoi en houd dit apart. Snijd het wit van de paksoi in reepjes.
Verhit een beetje olie in een wokpan en fruit de rode ui en kurkuma ongeveer 2 minuten.
Voeg de prei, gele paprika en het wit van de paksoi toe en roerbak alles ongeveer 6 minuten.
Voeg de rijst en het groen van de paksoi (in reepjes gesneden) toe en bak dit ongeveer 4 minuten mee.
Roer de ketjap manis door het gerecht en breng de nasi goring op smaak met een snufje peper.
Stiekem is dit gerecht nog lekkerder wanneer je het een dag later opbakt.

Ingrediënten

    Voor 4 personen
  • 300 gram pandanrijst
  • 1 prei
  • 1 rode ui
  • 1 paksoi
  • 2 theelepels kurkuma
  • peper
  • olijfolie
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • Bereidingswijze pindasaus

    Zelf pindasaus maken is eigenlijk heel simpel. Wanneer je het eenmaal een keer zelf gemaakt hebt, dan koop je waarschijnlijk geen pakjes of kant en klare pindasaus meer.
    Breng ongeveer 100ml water of melk aan de kook in een steelpan.
    Voeg hier 4 eetlepels pindakaas aan toe en roer dit goed door.
    Roer ook 1 eetlepel ketjap en 1 theelepel sambal oelek erdoor.
    Blijf roeren tot de pindakaas is opgelost.
    Wanneer de pindasaus nog te dik is voeg je nog wat extra water of melk toe.

    Ingrediënten

    Nasi goreng met pindasaus

    • 8 eetlepels pindakaas
    • 1 eetlepel ketjap
    • 1 theelepel sambal oelek
    • 100ml water of melk

    Tip: Een lekker bijgerecht voor deze nasi goreng met pindasaus is hete eieren.

    You Might Also Like

    1 Comment

  • Reply
    Foodblogswap: Hete eieren - Great Little Kitchen
    25 september 2014 at 20:25

    […] aan het recept. Uiteindelijk koos ik voor de eieren in hete saus. Ik had namelijk erg veel zin in nasi goreng en nog eieren in huis, dus dit leek me een goede […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.