Recepten

Hollandse nasi

Hollandse Nasi

De lekkerste nasi maak je zonder pakjes. Zelf nasi maken is eigenlijk heel eenvoudig en bovendien veel lekkerder. Iedereen kan het!

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar.
Snijd de witte kool in repen. Schil de wortels en snijd deze ook in reepjes of rasp de wortels fijn
Bak de spekjes zonder olie in een pan tot ze knapperig zijn. Ik vind deze nasi het lekkerste met spekjes, maar je kunt ook varkensvlees of kipfilet gebruiken.
Het overtollige vet van de spekjes giet ik af, voordat ik de groente toevoeg.
Voeg de reepjes kool en wortel toe. Roer goed door en bak een aantal minuten mee.
Voeg nu ook de taugé toe.
Snijd de rode peper in kleine stukjes en voeg toe aan spekjes en groente.
Strooi de nasi kruiden over het gerecht. Ik heb een potje nasi kruiden, maar je kunt ook zelf een kruidenmengsel maken.
Roerbak nu alles nog een aantal minuten tot alle groente gaar is.

Serveer de nasi met een gebakken ei. Of voeg 2 eieren toe bij het mengsel en roer goed door tot het ei stolt.
Tot slot voeg je de rijst toe en meng je alles door elkaar tot een heerlijke hollandse nasi.
Opscheppen maar. Erg lekker met een beetje kroepoek!

Ingrediënten

    Voor 4 personen

  • 300 gram rijst
  • 250 gram spekjes
  • 1 witte kool
  • 250 gram wortels
  • 125 gram taugé
  • 1 rode peper
  • nasi kruiden
  • 2 eieren
  • kroepoek

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Nasi goreng met pindasaus - Great Little Kitchen
    25 september 2014 at 20:24

    […] je ergens gewoon heel veel zin in. Vanavond had ik echt zin in nasi goreng. Al eerder maakt ik een Hollandse nasi. Een van mijn favoriete gerechten, omdat het zo simpel te maken is. Vanavond maakte ik een geheel […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.