Recepten/ Soep/ Vegetarisch

Foodblogswap: Pittige pompoensoep

Pittige pompoensoep

Nog net op de valreep van 2014, mijn recept van de Foodblogswap in december. Deze maand mocht ik een recept koken van de blog Lavinia Cooks. Aangezien het echt winterweer is en een lekkere soep daarbij hoort besloot ik om 1 van de heerlijke soepen te kiezen uit haar blog 3x homemade soep

We hadden nog een pompoen in huis, dus de keuze voor pompoensoep was al snel gemaakt. Al eerder maakte ik deze romige pompoensoep met parmezaanse kaas. Ik besloot daarom dit keer te kiezen voor een pittige pompoensoep, maar dan zonder geitenkaas en met kokosmelk. Het was een erg lekker soepje!

Bereidingswijze

Snijd de pompoen doormidden, schil de pompoen en verwijder de pitten en draden.
Snijd de pompoen in kleine blokjes.
Hak de teentjes knoflook fijn en snipper de sjalotten. Snijd ook de rode peper in kleine stukjes.
Verhit een scheutje olie in een ruime pan en fruit hierin de sjalotten, knoflook en rode peper.
Voeg ook de pompoenblokjes toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee.
Voeg nu het water, de kokosmelk en de bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat de pompoensoep nu zachtjes 15-20 minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Serveer de pompoensoep met wat koriander, stukjes stokbrood of naanbrood.

IngrediΓ«nten

Pittige pompoensoep

  • 1 pompoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 sjalotten/li>
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 liter water
  • 350 ml kokosmelk

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Lavinia Cooks
    12 januari 2015 at 13:13

    Leuk om terug te lezen en fijn dat het lekker was πŸ™‚

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.