Recepten

Foodblogswap – Nutella mousse

Nutella Mousse

Het is weer tijd voor de maandelijkse Foodblogswap! Deze maand mocht ik iets koken van de blog Peggyspastime. Een inspirerende blog vol met prachtige foto’s. Het verbaasd me dan ook niet dat fotografie naast koken een andere grote hobby is van Peggy. Ik heb daarom ook extra mijn best gedaan op de foto bij deze foodblogswap!

Ik wist al vrij snel welk recept mijn voorkeur had: Roomkaas – Nutella mousse. Zoals je kon lezen in mijn 10 food confessions ben ik gek op Nutella. Ik was dan ook erg benieuwd naar deze Nutella mousse. Eerst was er alleen nog een klein mysterie. Wat is ‘platte kaas’? Dit blijkt de Belgische benaming te zijn voor kwark. In dit filmpje van Een.be wordt het verschil tussen onze kwark en platte kaas uitgelegd.

Ik gaf mijn eigen twist aan deze Nutella mousse door een kopje espresso toe te voegen in plaats van het vanille-extract. Ook koos ik er voor om de mousse zonder koekjesbodem te maken. Verder is het originele recept eigenlijk helemaal in tact gebleven. Een heerlijk zoet chocolade dessert!

Bereidingswijze

Meng in een kom 100 gram Nutella met een kopje hete espresso. Zorg ervoor dat de espresso goed heet is, zodat de koffie goed mengt met de Nutella.

Voeg vervolgens 250 gram kwark toe en meng alles tot een glad mengsel.

Klop 250 ml slagroom op tot het redelijk stevig is, maar niet helemaal opgeklopt. De opgeklopte slagroom moet zo dik zijn als yoghurt.

Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door het Nutella mengsel.

Verdeel de Nutella mouse over de potjes en dek het af met vershoudfolie.

Laat de mousse nu zeker 2 uur afkoelen in de koelkast.

Rasp voor het serveren nog wat pure chocolade over de mousse. Een blaadje munt of basilicum maakt het helemaal af.

Ingrediënten

Nutella Mousse

    voor 4-6 personen

  • 100 gram Nutella
  • 1 kopje espresso
  • 250 gram kwark
  • 250 ml slagroom

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Peggy's Pastime
    27 mei 2015 at 10:36

    Dank je wel voor de mooie woorden over mijn blog 🙂 !
    Goed idee om espresso te gebruiken, dat kan niet anders dan lekker zijn. Zo ga ik het ook eens proberen.
    En toch leuk om lezen hoe we als buren met dezelfde taal, toch zo vaak verschillende woorden gebruiken :-).

    • Reply
      Great Little Kitchen
      27 mei 2015 at 19:50

      Dank je! De espresso was inderdaad een goede toevoeging. Zonder is het vast ook erg lekker 😉

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.