Inspiratie

10 Food Confessions

10 Food Confessions

Op Twitter zag ik meerdere keren de tag #10foodconfessions voorbij komen. Foodblogger Leonie van Gewoonwateenstudentjesavondseet introduceerde deze tag en daagt hiermee andere foodbloggers uit om ook met de billen bloot te gaan. Ik heb in het afgelopen jaar eigenlijk maar weinig persoonlijke dingen gedeeld hier op mijn blog. Laten we dan maar gelijk in het diepe springen door mijn gekke eetgewoontes op te biechten. Dit zijn mijn 10 food confessions.

Food confession 1 – Espresso

Mijn dag begint met een kopje sterke espresso. Zonder espresso ben ik voor mijn gevoel niet helemaal wakker en kan ik dus ook niet goed functioneren. Het liefst zou ik in Italie wonen, daar stap je voor je werk een koffiebar binnen en drink je al staand aan de bar de meest lekkere espresso. Wanneer komt dit concept naar Nederland? Ik ben voor!

Food confession 2 – koude pasta

Je kookt al snel te veel pasta en dan blijft het restje pasta bij ons vaak nog even in de keuken op het aanrecht staan. Ik snoep dan stiekem van de koude pasta. Met of zonder saus, dat maakt allemaal eigenlijk niet uit. Zonde om alles weg te gooien, dan kan ik het beter zo wegsnoepen.

Food confession 3 – Lick the bowl

Ik ben vast niet de enige die het niet kan weerstaan om restjes beslag uit de kom te likken. Gewoon met je vinger langs de rand om de leftovers beslag van heerlijke cake, muffins of koekjes alvast te proberen. Je moet alles eerst even goed proeven niet waar? Stiekem vaak net zo lekker als het eindresultaat.

Food confession 4 – Thee

Ik ben gek op thee. Op mijn werk drink ik meerdere koppen thee per dag. Ik drink alleen bijna nooit mijn glas helemaal leeg. Dan ben ik druk en vergeet ik mijn thee, waardoor het alweer afgekoeld is. Koude thee vind ik niet echt lekker, dus dan gooi ik er weer nieuw heet water bij.

Food confession 5 – Pannenkoeken ontbijt

Mijn favoriete ontbijt is pannenkoeken! Voor pannenkoeken kun je mij altijd wakker maken. Het is niet voor niks dat er zoveel pannenkoeken recepten terug te vinden zijn hier op mijn blog. We eten hier bijna elk weekend wel een keertje pannenkoeken.

Food confession 6 – Wine addict

Stiekem ben ik verslaafd aan wijn. We drinken hier elke avond wel een wijntje. Een glas wijn bij het avondeten of borrel. Doordeweeks en natuurlijk ook in het weekend. Vaak blijft het niet bij 1 glas en is de fles aan het einde van de avond leeg. Ik verbaas me altijd hoe snel onze wijnvoorraad weer op is.

Food confession 7 – Nutella

Elke werkdag tijdens de lunch eindig ik met een boterham of cracker met Nutella! Deze gewoonte is een beetje ontstaan door andere collega’s die ook gek zijn op Nutella. Absoluut niet gezond, maar ach het is wel heel lekker.

Food confession 8 – Snackbar

Ik kom eigenlijk nooit bij de snackbar om friet te halen. Ik ben ook niet zo gek op friet. Waarschijnlijk ligt het daaraan. Bij ons geen patatdag dus. Wanneer we geen zin hebben om te koken gaan we liever uit eten dan dat we iets afhalen. In een restaurant kies ik dan soms weer wel frietjes als bijgerecht.

Food confession 9 – Melk

Ik lust geen melk. Als kind vond ik melk al niet lekker. We hadden thuis ook altijd houdbare melk, misschien dat dit wel de oorzaak is van het feit dat ik geen melk drink. De smaak staat me gewoon tegen. Ik drink dus nooit een glas melk.

Food confession 10 – Gekookt eitje

Op mijn blog staan allerlei recepten, van simpel tot ingewikkeld. Maar een gekookt eitje is niet aan mij besteed. Ik weet gewoon nooit hoelang het ei moet koken. Dan vergeet ik de tijd bij te houden en is het ei vaak al snel veel te hard. Ik zal blijven oefenen!

Zijn mijn eetgewoontes herkenbaar? Ik ben uiteraard ook nieuwsgierig naar jullie gekke eetgewoontes. Deel ze vooral hieronder in een reactie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.