Inspiratie

Nieuwe film voor foodies: Chef

Filmposter Chef

Er is een nieuwe film voor foodies in de bios: Chef. Een feelgood film waar je bovendien trek van krijgt door al het lekkers wat voorbij komt.

Het verhaal
Carl Casper is chef kok in een goedlopend restaurant in L.A. Op het menu staan vooral klassieke gerechten, die al jaren op de kaart staan. Wanneer er een restaurant criticus op bezoek komt wil Carl graag experimenteren met een nieuw menu. Zijn baas is het hier echter niet mee eens en Carl wordt gedwongen van de menukaart te koken.
Hij wordt afgeserveerd in de review als saai en fantasieloos. Tijdens een publieke confrontatie met de restaurant criticus gooit Carl al zijn frustraties eruit. Carl is een hit op het internet, maar door zijn uitbarsting wel zijn baan kwijt.
Zijn ex-vrouw komt met een oplossing: het opknappen van een oude foodtruck van haar ex-man in Miami. Carl stemt in en een roadtrip door de USA begint samen met zijn zoon Percy en oud-collega en vriend Martin, waarbij Carl zijn passie en plezier voor koken herontdekt.
Met o.a.: Jon Favrau, Robert Downey Jr. en Scarlett Johansson

Recensie
De film Chef speelt in op de huidige trends. In de film gaat chef kok Carl Caspers terug naar de basis. Geen haute cuisine, maar herkenbare en simpele gerechten, waar iedereen van kan genieten. Zo vind hij bovendien zijn passie voor koken terug. Door het maken van cubanos, heerlijke Cubaanse sandwiches.
Aan het begin van de film zit alles tegen in het leven van Carl, maar zoals bij alle feelgood movies komt het in de tweede helft van de film allemaal goed. Het einde lost wel erg snel alle problemen op en maakt de film redelijk zoetsappig. Ik hield er in elk geval een happy gevoel aan over!
Zelf Cubanos maken
Cubanos
Na de film raak je zeker geïnspireerd om zelf ook Cubanos te maken. Bij mij liep het water in elk geval in mijn mond bij het sissen van de grill.
Gelukkig vond ik al snel het recept voor de cubaanse sandwiches uit de film op koken.blog.nl.
Deze Cubaanse sandwich is een heerlijke variatie op de standaard ham-kaas sandwich!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.