Inspiratie

Zelf gekweekte aardbeien

aardbeien

Ook ik ben aangestoken met het moestuinvirus. Er is niets fijner dan koken met je eigen gekweekte groente, kruiden en fruit.
Helaas heb ik geen grote achtertuin voor een moestuin. Maar gelukkig hebben we wel een balkon. Hier staan een aantal kruidenplantjes en sinds kort ook aardbeienplanten.
Aardbeien zijn namelijk erg geschikt om te kweken in een pot en kunnen daarom prima groeien op een klein balkonnetje. Vol enthousiasme kocht ik daarom een aantal weken terug aardbeienplantjes bij een tuincentrum. De ene helft in een hangende mand aan de muur, de andere helft in een pot.
Ze staan lekker in de zon en krijgen voldoende water, soms zelfs iets te veel natte voeten. Maar ik blijk groene vingers te hebben, want dit is de eerste oogst van mijn eigen aardbeienplantjes. Vol trots. Ze zijn heerlijk zoet!
Mijn aardbeienplantjes blijven voorlopig nog wel even doorgroeien. Met een beetje geluk geniet ik nog de hele zomer van mijn eigen aardbeien. Laat het zonnetje maar flink schijnen!
Uiteraard heb ik wat aardbeien geproefd en lekker zo opgegeten. Maar inmiddels heb ik ook deze heerlijke Aardbeiencake gebakken.

Aardbeiencake

Hoe eten jullie het liefste aardbeien? Laat hieronder een reactie achter. Ik ben erg benieuwd naar jullie tips!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.