Recepten/ Soep

Foodblogswap: Romige maïssoep

romige maissoep Foodblogswap

Ook deze maand deed ik weer trouw mee aan de Foodblogswap en mocht ik een recept koken van theanswerisfood.com. Na een reeks van geslaagde bakrecepten koos ik dit keer voor soep. Op de blog van Maaike zag ik verschillende soeprecepten staan. Een aantal bekende recepten, zoals bijvoorbeeld courgettesoep, paddenstoelensoep en aspergesoep. Maar ik werd eigenlijk vooral nieuwsgierig naar de kruidige maïssoep.

Ik maakte er een extra romige maïssoep van door kookroom aan de soep toe te voegen. Gerookte paprikapoeder ontbreekt op dit moment helaas nog in mijn kruidenassortiment. Dat zal ik binnenkort ook maar eens aanschaffen, want dat zie ik regelmatig terug in recepten. Dit heb ik dus weggelaten uit het originele recept.

Ik deed nog een paar aanpassingen, zo voegde ik zowel een gele als een rode paprika toe. Mijn vriend was even bang dat de soep dan niet meer geel zou zijn, maar zoals je kunt zien is de soep nog steeds mooi geel van kleur. Je ziet wel wat rode puntjes, niet alleen van de paprika maar ook van de rode peper die ik extra toevoegde. De soep heb ik geserveerd met koriander en stokbrood.

De maïssoep was erg lekker en romig van smaak. De koriander garnering vond ik ook goed bij de soep passen. Je moet dan natuurlijk wel, zoals wij, van koriander houden.

Bereidingswijze

Snipper de ui en hak de teentjes knoflook en de rode peper fijn.
Snijd de paprika’s in stukken.
Voor de soep heb ik 2 maïskolven gebruikt aangevuld met maïs uit een potje. De maïskolven leverden namelijk maar 200 gram maïs op, de helft van de totale benodigde hoeveelheid. De maïskorrels snijd je eenvoudig van de kolf met een mes.

Fruit de ui aan in een pan en voeg vervolgens de rode peper, knoflook en paprika stukken toe.
Laat dit een aantal minuten bakken en roer af en toe door.
Voeg ondertussen de kruiden toe: gemalen koriander, komijn, paprikapoeder, peper en zout.
Voeg de maïs en de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep nu 5-8 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg de kookroom toe en pureer de soep met een staafmixer tot je een mooi glad mengsel hebt.
Bij mijn soep kon je nog steeds wel kleine stukjes van de maïskorrels herkennen.
Garneer de maïssoep met wat koriander.

Ingrediënten

romige maissoep Foodblogswap

  • 400 gram maïs
  • 1 gele en 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 200ml kookroom
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • peper en zout
  • verse koriander

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.