Recepten

Foodblogswap Round up: Deel 1

Het is zomer en dat betekent dat het bloggen ook bij mij even op een iets lager pitje staat. Af en toe heb je even een rustmomentje nodig. Een goed moment om eens terug te kijken op wat ik nou eigenlijk allemaal al gepost heb aan recepten. Vandaag zoom ik in het bijzonder in op de Foodblogswap.

Ik ben een (bijna) vaste deelnemer aan de maandelijkse Foodblogswap. Hierbij koken foodbloggers een recept van elkaars blog en geven hieraan hun eigen draai. Sinds ik lid ben van de Foodbloggers groep op Facebook doe ik trouw mee aan deze challenge.

Dit is deel 1 met daarin mijn recepten van dit jaar. In deel 2 zal ik ook een overzicht delen van recepten die andere foodbloggers van mijn blog hebben gekookt.

Januari – Foodblogswap: couscous salade

couscous salade met gegrilde paprika

Januari was een vrij drukke maand, waarin ik mocht koken van de blog shelikesbento.blogspot.nl. Een blog boordevol lunc recepten, die je ook handig mee kunt nemen. Ik maakte uiteindelijk een zomerse couscous salade met gegrilde paprika en feta. Ideaal om mee te nemen naar het park en ook uitermate geschikt als bento (Japanse lunchbox).

Uit het originele recept verving ik de erwten door gegrilde paprika en ik voegde als extra rucola toe. Deze couscous salade staat hier regelmatig op het menu.

Februari – Foodblogswap:Bananenbrood met rozijnen en walnoten

bananenbrood

Oeh dit bananenbrood met rozijnen is 1 van mijn favoriete recepten van de Foodblogswap tot nu toe. In februari mocht ik een recept kiezen van de blog princessandthechickpea.nl. Op dat moment had deze blog nog exact hetzelfde WordPress thema als mijn blog, erg toevallig. Inmiddels heeft Vera een nieuw thema zag ik. Ik wijzigde nauwelijks iets ten opzichte van het originele recept, wel voegde ik extra walnoten en fijngeraspte kokos toe aan mijn bananenbrood.

Maart/April – Foodblogswap: Lasagne met zalm en spinazie

Lasagne met zalm en spinazie

Mijn Foodblogswap van Maart was verlaat vanwege persoonlijke omstandigheden en verscheen daarom pas eind april. Ik mocht in maart koken van de prachtige blog beproefd.nl. Lasagne met zalm en spinazie stond al een tijdje op mijn to cook lijst. Een mooie kans dus om hier mee aan de slag te gaan voor de Foodblogswap. Het resultaat was een heerlijk romige lasagne.

Mei – Foodblogswap: Nutella mousse

Nutella Mousse

In mei had ik de eer om te mogen koken van Peggyspastime. Ik koos deze maand ervoor om eens een dessert te maken. Er staan eigenlijk veel te weinig desserts op mijn blog. En dat terwijl ik toch echt een grote zoetekauw ben. Zo ben ik gek op Nutella. Op de blog van Peggy zag ik een recept voor een Nutella Mousse, dit moest en zou ik direct maken! Mijn eigen twist gaf ik aan de Nutella mousse door een kopje espresso toe te voegen. Een erg lekker toetje!

Juni – Foodblogswap: Courghetti met rivierkreeftjes

Courghetti met rivierkreeftjes

Geen spaghetti maar courghetti! Dit recept is het meest populaire Foodblogswap en het vaakst gedeeld. Erg leuk. De courghetti met rivierkreeftjes zijn een variant op het originele recept van Annemieke van eethetbeter.nl. Courghetti is een lekker en gezond alternatief voor pasta.

Juli- Foodblogswap: Kwarkbollen met rozijnen

Kwarkbollen met rozijnen

Het meest recent is de foodblogswap van juli. In juli maakte ik een lekker tussendoortje met speltmeel: kwarkbollen met rozijnen en cranberries. Ik kookte net als Anita op haar blog Anita’s potjes en pannen geheel e-nummer, suiker- en glutenvrij. In plaats van een kwarkbrood maakte ik kwarkbollen. Collega’s op mijn werk hebben al gevraagd of ik binnenkort niet een keertje op kwarkbollen kan trakteren.

Een leuk overzicht met heel diverse recepten. Wat is jullie favoriete recept van de Foodblogswap tot nu toe?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.