Recepten

Ovenheerlijke lasagne met gehakt en aubergine

Lasagne-Gehakt-Aubergine

Lasagne, dat was alweer even geleden. Nu met een lang weekend vrij had ik alle tijd om uitgebreid te kokkerellen. Het resultaat is deze ovenheerlijke lasagne met zelfgemaakte tomatensaus, gehakt en aubergine.

Bereidingswijze

Er is niets lekkerder dan lasagne met een zelfgemaakte tomatensaus. De basis voor deze tomatensaus: 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 1 blik gepelde tomaten, 1 blikje tomatenpuree , 2 verse trostomaten en natuurlijk kruiden: peper, zout en Italiaanse kruiden.
Snipper de ui en fruit deze aan in een flinke scheut olijfolie, samen met de geperste teentjes knoflook.
Voeg vervolgens de gepelde tomaten en tomatenpuree toe.
Roer alles goed door elkaar en laat 10-15 minuten lekker pruttelen.
Snijd ondertussen de verse tomaten in kleine stukjes en voeg deze daarna ook toe.
Een snufje zout, wat peper en Italiaanse kruiden voor extra smaak.
Schenk een beetje water bij de saus en roer goed door.
Snijd de aubergine in vieren en snijd vervolgens kleine blokjes van de aubergine.
Voeg de aubergine toe aan de saus en laat ongeveer 3 a 4 minuten mee garen.
Als laatste snijd je de de San Marzano tomaatjes (of cherrytomaatjes) in kleine plakjes. Deze mogen ook nog 1 minuut mee pruttelen.
Zet nog een pan op het vuur en bak hierin het gehakt rul.
Voeg het gehakt bij de saus en schep alles door elkaar. De saus voor de lasagne is nu klaar.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet een ovenschaal in en begin de lasagne op te bouwen met een laagje saus op de bodem. Gevolgd door een laagje met lasagnebladen, dan weer een laagje saus etc. Zorg ervoor dat je genoeg saus overhoud voor de bovenste laag.
Strooi tot slot geraspte kaas over de lasagne.
Bak de lasagne in ongeveer 20-25 minuten in de oven, tot de kaas goed gesmolten en lekker knapperig is.
Serveer deze ovenheerlijke lasagne met een frisse salade.

Ingrediënten

    Voor 2-4 personen

  • Lasagnebladen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 verse trostomaten
  • 100 gram San Marzano tomaten (of cherrytomaten)
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 aubergine
  • 100 ml water
  • geraspte kaas
  • peper,zout, Italiaanse kruiden

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.