Deze maand daagde ik mezelf weer eens goed uit door mee te doen aan de mysterybox challenge. Vorig jaar juli waagde ik me ook al een keer aan een mysterybox en maakte ik met de beschikbare ingrediënten deze frittata met courgette. Dit keer was de organisatie in handen van Johanneke van de blog bijnanetzolekkeralsthuis.nl. Uit alle ingezonden ingrediënten koos haar zoon uiteindelijk de volgende 6 ingrediënten Lees verder >>
De bietenburger stond al een tijdje op mijn bucketlist om eens zelf te maken. Ik woon direct boven het leuke lunchtentje Theekamer PIEN. Een topper op het lunchmenu hier is de bietenburger. Het recept is helaas geheim, maar ik weet dat er binnenkort een PIEN kookboek verschijnt met daarin ook het recept voor de famous bietenburger. Tot die tijd ben ik zelf maar gaan experimenteren. Lees verder >>
Het is weer weekend en dat betekent vrijdag=visdag! Dit keer een salade recept wat binnen een handomdraai klaar is. Een heerlijk gevulde tonijnsalade met aardappel en ei. Een perfecte maaltijd om je weekend goed mee te starten. Lees verder >>
Vandaag staat er een lekker en simpel recept op het menu met een hoofdrol voor sperziebonen. Sperziebonen zijn erg lekker in combinatie met zelfgemaakte pindasaus. Voeg er dan verder gemarineerde kipstukjes en rijst aan toe en je hebt een mooie veelzijdige maaltijd. Lees verder >>
Deze Vrijdag=Visdag staat in het teken van een goddelijk recept wat er complexer uitziet dan het is. Ik heb het over gebakken kabeljauw met knolselderijpuree. Bij knolselderijpuree denk je wellicht eerst aan rood vlees en biefstuk, maar deze romige puree combineert ook erg mooi met kabeljauw. Een tongstrelend vis recept! Lees verder >>
Ik ben wellicht wat laat, maar ik heb nu zelf ook de veelzijdigheid van quinoa ontdekt. Nee ik reken mezelf absoluut niet tot de quinoakutten uit de welbekende column van Tim den Besten. Ik eet namelijk ook gewoon brood, maar ik moet toegeven dat ik quinoa best lekker vind. Ook m’n vriend was wel enthousiast over deze quinoa salade uit het boek Powerfood van Rens Kroes. Lees verder >>
De portobello is in feite het grote broertje van de kastanjechampignon. De hoed kan wel tot 12 cm groot zijn. Dankzij zijn afmetingen is de portobello uitermate geschikt om te vullen. Gevulde portobello is een perfect voorgerecht, maar kan ook als bijgerecht geserveerd worden tijdens een diner. Lees verder >>
Vrijdag=Visdag! Ik blaas deze rubriek dit jaar weer nieuw leven in en zal proberen om elke vrijdag een nieuw vis recept te delen. Dit keer is dat een voorgerecht van zalmcarpaccio. Lees verder >>
Wist je dat je ook sla kunt gebruiken in stamppot? Zo kwam ik op het idee voor deze rucola stamppot. Ik weet niet meer waar ik dit voorbij zag komen, maar had hier zelf eigenlijk nooit aan gedacht. Lees verder >>
Opnieuw ben ik te laat met het live zetten van mijn recept voor de Foodblogswap. Mijn welgemeende excuses voor Daisy van lekkerhappen.com. Na een maandje zonder Foodblogswap besloot ik in december toch weer deel te nemen. Het is toch elke keer een leuke uitdaging en eer om een recept te mogen koken van een andere foodblogger! Lees verder >>