Recepten

Gebak en taart/ Recepten

Mysterybox: Koffie brownie met avocado

koffie brownie met avocado en sinaasappel

Deze maand daagde ik mezelf weer eens goed uit door mee te doen aan de mysterybox challenge. Vorig jaar juli waagde ik me ook al een keer aan een mysterybox en maakte ik met de beschikbare ingrediënten deze frittata met courgette. Dit keer was de organisatie in handen van Johanneke van de blog bijnanetzolekkeralsthuis.nl. Uit alle ingezonden ingrediënten koos haar zoon uiteindelijk de volgende 6 ingrediënten Lees verder >>

Recepten/ Vegetarisch

Bietenburger met feta

bietenburger met feta

De bietenburger stond al een tijdje op mijn bucketlist om eens zelf te maken. Ik woon direct boven het leuke lunchtentje Theekamer PIEN. Een topper op het lunchmenu hier is de bietenburger. Het recept is helaas geheim, maar ik weet dat er binnenkort een PIEN kookboek verschijnt met daarin ook het recept voor de famous bietenburger. Tot die tijd ben ik zelf maar gaan experimenteren. Lees verder >>

Recepten/ Vis

Gebakken kabeljauw met knolselderijpuree

Gebakken kabeljauw met knolselderijpuree

Deze Vrijdag=Visdag staat in het teken van een goddelijk recept wat er complexer uitziet dan het is. Ik heb het over gebakken kabeljauw met knolselderijpuree. Bij knolselderijpuree denk je wellicht eerst aan rood vlees en biefstuk, maar deze romige puree combineert ook erg mooi met kabeljauw. Een tongstrelend vis recept! Lees verder >>

Recepten/ Salade/ Vegetarisch

Quinoa salade Rens Kroes

Quinoa salade Rens Kroes

Ik ben wellicht wat laat, maar ik heb nu zelf ook de veelzijdigheid van quinoa ontdekt. Nee ik reken mezelf absoluut niet tot de quinoakutten uit de welbekende column van Tim den Besten. Ik eet namelijk ook gewoon brood, maar ik moet toegeven dat ik quinoa best lekker vind. Ook m’n vriend was wel enthousiast over deze quinoa salade uit het boek Powerfood van Rens Kroes. Lees verder >>

Inspiratie/ Recepten

10x gevulde portobello

10x gevulde portobello

De portobello is in feite het grote broertje van de kastanjechampignon. De hoed kan wel tot 12 cm groot zijn. Dankzij zijn afmetingen is de portobello uitermate geschikt om te vullen. Gevulde portobello is een perfect voorgerecht, maar kan ook als bijgerecht geserveerd worden tijdens een diner. Lees verder >>