Pasta/ Recepten

Foodblogswap: Pasta met spekjes en champignons

Pasta met spekjes en champignons

Opnieuw ben ik te laat met het live zetten van mijn recept voor de Foodblogswap. Mijn welgemeende excuses voor Daisy van lekkerhappen.com. Na een maandje zonder Foodblogswap besloot ik in december toch weer deel te nemen. Het is toch elke keer een leuke uitdaging en eer om een recept te mogen koken van een andere foodblogger!

Ik was alleen even vergeten dat december altijd een nogal drukke maand is. Niet alleen op mijn werk, maar ook vanwege alle feestdagen en voorbereidingen. Natuurlijk was ik ook verantwoordelijk voor het kerstdiner. Dat is dan ook de reden dat ik voor een simpel recept koos. Pasta is altijd lekker en vaak vrij snel te maken. Daisy heeft bovendien een behoorlijk aantal pasta recepten verzameld op haar blog. Voldoende inspiratie dus. Ik maakte pasta met spekjes en champignons. Het gerecht is een combinatie van 2 pasta recepten op Lekkerhappen.com, namelijk deze pasta met mascarpone en spekjes en penne met champignons en rucola. Het eindresultaat is een romige pasta met spekjes, champignons en mascarpone.

In dit recept heb ik bijna alle ingrediënten gecombineerd uit beide recepten. Het enige verschil is dat ik geen truffelpesto heb gebruikt. De truffelsmaak komt wel terug in het recept, namelijk in de vorm van een scheutje truffelolie wat ik door de pasta heb geroerd. Een subtiele toevoeging qua smaak en erg lekker in combinatie met de champginons.

Tot overmaat van ramp had ik vlak voor kerst ineens problemen met inloggen op mijn blog. Gelukkig is dat nu opgelost, waardoor ik eindelijk mijn foodblogswap live kan zetten. Een mooie aftrap van het nieuwe food jaar 2016 dacht ik zo, ondanks dat het recept wel een paar dagen later dan gepland live staat.

Bereidingswijze

Snipper de ui en snijd de champignons in kleine plakjes.
Breng een pan water aan de kook en kook hierin de pasta gaar.
Verwarm ondertussen een scheutje olie in een koekenpan of wok.
Fruit de ui aan en voeg de spekjes toe.

Bak de spekjes en voeg vervolgens ook de champignons toe.
Kruid met wat peper en zout.
Giet de pasta af en voeg een klein scheutje truffelolie toe.
Roer de pasta door het mengsel van spekjes, ui en champignons.
Voeg 1 a 2 eetlepels mascarpone toe en roer door de pasta.
Serveer de pasta met een bergje rucola.

Ingrediënten

Pasta met spekjes en champignons

  • 200 gram pasta (bijv. volkoren penne)
  • 125 gram spekjes
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 50 gram rucola
  • scheutje truffelolie

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Daisy (Lekker Happen)
    5 januari 2016 at 21:07

    Super! Leuk dat je voor twee gerechten gekozen hebt en het tot 1 vermengd hebt! 🙂
    Hopelijk heeft het je goed gesmaakt! 🙂

    • Reply
      Great Little Kitchen
      7 januari 2016 at 08:55

      Het leek me wel een goede combinatie en inderdaad! Heeft uitstekend gesmaakt, ga ik vaker maken 😉

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.