Recepten/ Vegetarisch

Foodblogswap: Zoete aardappel courgettekoekjes

zoete aardappel courgettekoekjes

In januari was ik helemaal vergeten om me in te schrijven voor de maandelijkse Foodblogswap. Hierdoor was ik dus helaas te laat. Na een maandje overslaan doe ik deze maand wel weer mee en mocht ik een recept kiezen van de blog van Martine: duizenden1dag.nl.
Na veel baksels, soep en pasta vond ik dat het nu tijd was voor iets anders. Ik maakte zoete aardappel courgettekoekjes gebaseerd op dit originele recept voor aardappel-courgettekoekjes, maar dan moet zoete aardappel.

Zoals je op de foto kunt zien heb ik deze courgettekoekjes uit de losse pols gemaakt. Dit in tegenstelling tot de mooie ronde aardappel courgettekoekjes van Martine, waarvoor ze gebruik maakte van een kookring. Een kookring moet ik nog steeds aanschaffen, dat is toch wel een goede toevoeging qua presentatie in veel recepten. Ach, lekker rustiek heeft ook wel iets!

In het originele recept voegt Martine op het laatst mozzarella toe aan het mengsel van geraspte aardappel en courgette. Ik heb de koekjes zowel met als ook zonder mozzarella gemaakt. Mijn voorkeur gaat toch uit naar zonder, dan werden de koekjes ook wat mooier krokant.
De courgettekoekjes met mozzarella bleven bij mij aan de koekenpan kleven en vielen hierdoor uit elkaar. Hieronder heb ik de mozzarella daarom ook weggelaten bij de ingrediënten. Ik voegde als extra smaakmaker wel nog wat kurkuma toe.

Wij aten de zoete aardappel courgettekoekjes met zure room en kippendijen uit de oven. Een bijgerecht dus, maar in combinatie met een salade is het ook zeker een vullend hoofdgerecht.

Bereidingswijze

Schil de zoete aardappel en rasp de aardappel op een grove rasp boven een kom.
Maak de courgette schoon en rasp ook de courgette.
Rasp of snipper de ui en voeg alles bij elkaar in een kom.
Kluts de eieren in een aparte kom en meng ze vervolgens door het raspsel van zoete aardappel, ui en courgette.
Breng op smaak met peper, zout en kurkuma.
Roer tot slot de bloem door het mengsel.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Vorm met behulp van 2 lepels ronde koekjes en leg deze in de koekenpan.
Bak de zoete aardappel courgettekoekjes op middelhoog vuur tot ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn en gaar.

Ingrediënten

zoete aardappel courgettekoekjes

    voor ongeveer 12 koekjes

  • 2 grote zoete aardappels
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 2 tl kurkuma
  • peper en zout
  • olijfolie

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Martine -Duizenden1dag
    23 februari 2016 at 20:00

    Niks mis met lekker rustiek 🙂 Goed idee om zoete aardappel te gebruiken.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.