Hmm homemade knoflookboter. Bij een barbecue hoort een stokbroodje met lekkere kruidenboter of knoflookboter. Meestal koop ik dit kant en klaar in de supermarkt, maar toen ik las hoe makkelijk en snel je zelf knoflookboter kunt maken probeerde ik het eens uit. Nu wil ik nooit meer anders! Lees verder >>
Na de risotto met tuinbonen had ik nog steeds een hele berg tuinbonen over. Om heel eerlijk te zijn wist ik niet zo goed wat ik nog meer met tuinbonen kon maken. Toen vond ik bij toeval dit recept voor een tuinbonensalade. Aan salade had ik zelf nooit gedacht, maar tuinbonen blijken zeker geschikt te zijn voor in een zomerse salade. Lees verder >>
Af en toe mag je het jezelf best een beetje makkelijk maken. Voor mij is koken even een moment voor mezelf en ontspanning na een drukke dag werken. Soms heb je gewoon geen zin om lang in de keuken te staan. Dit recept biedt dan uitkomst.
Simpel en snel klaar: pasta met bladspinazie, kastanjechampignons en spekjes. Het geheim van dit recept zit hem in de saus: een combinatie van kruidenkaas en slagroom. Lees verder >>
Vandaag een heerlijke kruidige maaltijd met een Oosters tintje: kruidige lamsgehaktballetjes met spelt couscous. Deze week zat er biologisch lamsgehakt in ons wekelijkse boodschappenpakket. Dat zorgde voor een klein vreugdedansje, ik zie namelijk nooit lamsgehakt in de supermarkt liggen. Met het gehakt wilde ik dan ook graag iets speciaals maken, dat werden dus deze lamsgehaktballetjes. Lees verder >>
Regelmatig maak ik een risotto met kastanjechampignons, het is zelfs één van mijn favoriete gerechten. Maar vanavond voegde ik een aantal extra ingrediënten toe aan mijn standaard recept: tuinbonen en spekjes. Lees verder >>
Een volle bak met kersen. Nouja dat dacht ik.. Na een dag was de helft van de kersen al op. Te lekker om te laten staan en niet af en toe eentje weg te snoepen! Met de overgebleven kersen wilde ik graag een taartje maken. Al snel kwam ik zo uit op een traditioneel Frans dessert: Kersenclafoutis. Lees verder >>
Vanavond stond er vis op het menu. Dit keer een hele schol, duurzaam gevangen in de Noordzee. Ik eet graag vis en schol is relatief goedkoop verkrijgbaar op de markt. Lees verder >>
Eens iets anders dan een naturel pannenkoek? Probeer dan zeker deze hartige pannenkoeken met broccoli, geitenkaas en geroosterde pijnboompitten. Een verrassend lekker vegetarisch gerecht. Ben je allergisch voor gluten? Maak deze hartige pannenkoeken dan met boekweitmeel. Lees verder >>
Een regenachtige zaterdagmiddag. In de koelkast stond een bakje vol met aardbeien. Aardbeien van onze eigen aardbeienplanten op het balkon. Kortom een goede reden voor een middagje bakken. Het resultaat is deze zoete aardbeiencake. Een lekkere traktatie voor een verjaardag of wanneer er visite langskomt. Lees verder >>
Gisteravond lag er wel een heel bijzondere vis op onze bbq, namelijk verse makreel. Ik eet graag gerookte makreel, maar dit was de eerste keer dat ik een hele makreel bereidde. Het was heerlijk! Op de bbq krijgt de makreel bovendien toch nog een beetje een rooksmaak. Lees verder >>