Recepten/ Vegetarisch

Savooiekoolrolletjes uit de oven

Savooiekool rolletjes uit de oven

Een savooiekool heeft prachtige bladeren, zeer geschikt voor het maken van rolletjes.
Savooiekool kan op meerdere manieren worden bereid, al eerder maakte ik een wokgerecht. Nu wilde ik graag een andere bereidingswijze uitproberen. Zo kwam ik bij deze gevulde koolrolletjes.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kook de rijst.
Verwijder de buitenste bladeren van de savooiekool, deze bladeren worden niet gebruikt.
Gebruik ongeveer 4 tot 5 bladeren per persoon. Was de bladeren en kook ze daarna ongeveer 1 minuut in een pan met water.
Snijd de rest van de savooiekool in reepjes, de reepjes worden gebruikt voor de vulling.

Borstel de champignons schoon en snijd de champignons in plakjes.
Snijd ook de paprika in kleine reepjes.
Roerbak de reepjes kool, champignons en paprika in een beetje olie ongeveer 5 minuten in een wok.
Meng de rijst, pesto en hüttenkäse door de groenten.
Schep de vulling in de savooiekoolbladeren.
Rol de bladeren op en leg ze in een ovenschaal. Gaar de rolletjes nog +/- 10 minuten in de oven.

Houd je van pittig eten? Voeg dan een beetje chilipoeder toe aan het mengsel.

Ingrediënten

  • 150 gram basmatirijst
  • 1 savooiekool
  • 1 rode paprika
  • 125 gram champignons
  • hüttenkase (100 gram)
  • Pesto piccante (Grand’Italia)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.