Events/ Uit eten

Food events december

In december kun je natuurlijk een dagje naar een kerstmarkt. Om daar te genieten van glรผhwein, warme chocolademelk, bratwurst of een lebkuchen hart. Maar er is nog veel meer te beleven op culinair vlak deze maand. Hieronder tip ik een aantal leuke en bijzondere food events in december.

Vol van smaak – 11 t/m 13 december

Vol van Smaak food event december

Het weekend van 11 t/m 13 december wordt de binnenstad van Utrecht helemaal omgetoverd in Kerstsfeer. Tijdens de kerstmarkt Utrecht is ook de winter-editie van Vol van Smaak op het Domplein. Verschillende (mobiele) cateraars en specialisten presenteren hun wintergerechten en producten. Vol van Smaak staat voor puur, eerlijk en krachtig en wil je graag de smaak van het seizoen laten proeven en beleven tijdens dit festival. Ontdek winterse streekbieren en ontmoet de maker of neem deel aan een van de workshops. Weet jij bijvoorbeeld hoe je een brood bakt boven een vuurkorf? Of hoe je de juiste appelmix kiest voor de lekkerste cider?

Rootz Winterbier Festival – 12 en 13 december

Rootz Winterbieren Festival december

Bier is populair, ook in de winter. In Den Haag is in het weekend van 12 en 13 december de 2e editie van het NeighbourFood Market neer in Den Bosch. De markt heeft zijn thuisbasis in de Westergasfabriek in Amsterdam, maar in december reist de markt ook af naar het zuiden. Struin gezellig langs de kraampjes en eet een hapje met vrienden of familie. Het lekkerste eten scharrel je hier bij elkaar. Wie weet kun je alvast wat inspiratie opdoen voor je kerstdiner of al wat inkopen doen.

Sonsbeekmarkt Kersteditie – 20 december

Elke eerste zondag van de maand is de Sonsbeekmarkt in Arnhem. In december is er naast de reguliere editie op 6 december ook een speciale kersteditie. Dit valt eigenlijk onder het zusje van Sonsbeek. De SonsbeekMarkt is elke maand weer een feestje met kleurrijke kraampjes en mobiele keukens.De markt is een mix tussen een streekmarkt en een food festival. Ga hier langs om al je lastminute kerstaankopen te doen.

Winterparade

Winterparade Amsterdam December

De wintereditie van de rondreizende Parade, de Winterparade reist in december af naar onze hoofdstad Amsterdam. Zittend aan een lange tafel van wel 120 meter is er een afwisselend programma met acteurs, dansers, muzikanten en meer. Ondertussen wordt er gezorgd voor een heerlijke maaltijd. Het diner wordt bovendien afgesloten met een feestelijk dansje op de tafel. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Er zijn verschillende data in december

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.