Events/ Uit eten

Food events maart

Maart is de start van het voorjaar. Dat betekent dat er weer volop leuke food events op de agenda staan. Met dit keer een uitstapje naar Antwerpen en een bijzondere kroegentocht!

Kaaimarkt Antwerpen – 1 maart

Op zondag 1 maart is de eerste editie van een gloednieuwe food markt in Antwerpen: de KaaiMarkt. Tientallen kraampjes en foodtrucks zullen afzakken naar de Cruiseterminal bij het Steenplein.
De KaaiMarkt valt samen met de koopzondag in Antwerpen, zo kun je een dagje shoppen in Antwerpen goed combineren met een bezoekje aan deze nieuwe foodmarkt. Houd voor meer informatie de facebookpagina in de gaten!

Sunday Market – 1 maart

Sunday Market Amsterdam

Op zondag 1 maart is er ook een nieuwe editie van de Sunday Market bij de Westergasfabriek in Amsterdam. Het thema van deze markt: Spring is in the air.
Lekkere hapjes bij de vele food trucks en stands, art & fashion shoppen, live muziek en meer.. Dat beloofd weer een leuke happening te worden, zeker als het zonnetje schijnt.

Café Theater Festival – 6 t/m 8 maart

Cafe Theater Festival

In het weekend van 6,7 en 8 maart is het Café Theater Festival in de binnenstad van Utrecht. Ook al ligt de focus niet op eten of drinken, maar op theater. Deze bijzondere kroegentocht mag niet ontbreken in dit rijtje. Ik heb zelf namelijk ooit dit festival mede georganiseerd! Volg één van de routes en ga zo van café naar café. Geniet hier onder het genot van een biertje van verrassende voorstellingen. De voorstellingen zijn zowel ‘s middags als ‘s avonds, dus perfect te combineren met een lunch of diner in het gezellige Utrecht.

Chocoa festival – 6 t/m 8 maart

Chocoa Festival
Chocolade liefhebbers opgelet! In de Beurs van Berlage kom je in het weekend van 6 t/m 8 maart meer te weten over het verhaal achter chocolade. Het Chocoa festival is er voor de echte chocoholic. Tijdens het Chocoa festival ontmoet je chocolatiers van over de hele wereld, waaronder uit Brazilië, Mexico en Italië. Alles draait dit weekend om chocolade proeven en ontdekken. Wie houdt er nou niet van chocolade?

WEEKENDER – 14+15 maart

WEEKENDER foodporn

Om het lijstje met food events in Amsterdam helemaal compleet te maken: op 14 en 15 maart is er een nieuwe editie van de Neighbourfood market, de eerste WEEKENDER met een gedurfd thema: #foodporn. Denk aan oesters en andere lustopwekkende lekkernijen. Zaterdag kun je bovendien tot 22u dansen. WEEKENDER vindt plaats in de Westergasfabriek.

Pure Markt – 29 maart

Pure Markt

De Pure Markt is een reizende zondagsmarkt in Amsterdam. Op zondag 29 maart is park Frankendael de locatie van de markt. De perfecte plek voor een wandeling of misschien wel de eerste picknick van het jaar als de lentezon doorbreekt. Op de Pure Markt staan meer dan 100 ambachtelijke deelnemers met hun pure producten. Haal hier je boodschappen, maak een ritje in de bijzondere zweefmolen of drink een drankje op een van de terrassen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.